pijani los zavrsio na drvetu 262

Pijani los završio na drvetu

Krive fermentisane jabuke

Pripremila Dragana Jovanović

Životinje su poput ljudi, u brojnim situacijama su nežne jedne prema drugima, vrlo često smešne kada dođe vreme za igru i ludiranje i vrlo opasne prema neprijatelju ako im se nađe na putu. Međutim, dešava se eto, da se neke i napiju poput čoveka i završe na drvetu poput jednog losa..

Naime, nedavno pijanstvo se odigralo u Švedskoj u jednom vikend naselju. Kako objašnjava očevidac, u toku noći je začuo nebičnu riku koja je dolazila iz susedovog dvorišta koji je bio odsutan. Kada je uplašeni čovek izašao iz kuće i provirio u dvorište svog suseda zatekao je krajnje neobjašnjivu situaciju.

Na jabukinom drvetu je rikao zaglavljen los koji nije mogao da se izbavi iz trenutne situacije. Tri noge su mu bile u vazduhu dok je sa jednom uporno ali bezuspešno pokušavao da se izvuče sa drveta. Uplašeni čovek je pozvao policiju i Službu za spašavanje životinja koje su se odmah našle na licu mesta kako bi pomogli nesrećnoj ženki losa.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Udruženim snagama, službe su odmah reagovale i bile prinuđene da za početak iseku debele grane koje su čvrsto držale losa. Odmah potom su pružile pomoć uplašenoj životinji. A kako se los napio?

Los je upao nepozvan u dvorište, očigledno primamljen jabukama i spreman da se stušti na iste. Međutim, jabuke su bile fermentisane, los je velika životinja i može mnogo da pojede tako da se i napio od prežderavanja jabuka. Naravno, tako ošamućen i opijen, nije uspeo da siđe sa drveta.

Nakon što ju je Služba za spašavanje životinja oslobodila, ženka losa se odgegala u dvorište svog spasioca u kome se i sledećeg dana odmarala i lečila od mamurluka.

Foto: publicdomainpictures