ovan sa psecim osobinama

Ovan sa psećim osobinama

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Još samo da zalaje

Neobičan ovan po imenu Džeki živi na jednoj farmi u Engleskoj. Razlog njegove neobičnosti leži u tome što je spolja gledano poput svake druge pripadnice njegove vrste -obična ovca, ali Džeki zato ima pseću narav!

Kao klinci smo voleli da gledamo crtić u kome roda greškom isporučuje bebu lava jednoj simpatičnoj ovčici i taj mali lav je baš voleo da bude ovca. Sa druge strane, na engleskoj farmi živi mladi ovan koji želi da bude pas.

Kada je ovca na svet donela malog Džekija bio je i suviše slabašan i sićušan, pa se farmer uplašivši se za njegov opstanak odlučio da malog tek ojagnjenog Džekija prenesu u svoju kuću. Džekija su hranili mlekom i pazili su ga, a u kući se i po prvi put sreo sa farmerovim psom, ženkom koker španijela, sa kojom se odmah zbližio. Džeki je postao najbolji prijatelj sa koker španijelom tako da ne čudi što je i prisvojio neke osobine svojstvenu džukcima.

Tako je mladi ovan pored koker španijela naučio čak i da šeta na povucu, a nije mu strano da poput svoje male prijateljice trči po štap kada mu gazda baci isti. Kada je farmer pokušao ovna da vrati u svoje stado, Džeki je uporno odbijao poprilično nezainteresovan za pripadnike svoje vrste. On na stado gleda sa tačke svakog drugog psa, objašnjava farmer, pa tako ih često i pojuri kao što bi to uradio pas.

Pas i ovca nemaju nikakve fizičke sličnosti, ali da se „sličan sličnom raduje” potvrđuje prijateljstvo psa i ovna!

Foto: publicdomainpictures