naga vajper

Naga vajper – najljuća paprika

Konzumacija na sopstvenu odgovornost

Za sve one smele i odvažne koji vole da konzumiraju ljutu hranu, stiže poslednji hit u vidu najljuće paprike na svetu. Udahnite duboko i spremite se za njeno veličanstvo ljutnine Nagu vajper…

Naga vajper predstavlja najnoviju ljutu papriku na svetu. Pre nje, na poziciji najljuće paprike nalazila se but džoloki koja je pekla koliko je ljuta. Sada je morala da ustupi mesto novim mladim naraštajima – Nagi vajper.

Novu papriku je napravio Britanac tako što je ukrstio tri pakleno ljute paprike i stvorio papriku, toliko ljutu da se ljudima prosto diže kosa na glavi kada je probaju. Tvorac „ljute povrćke” poseduje pab u kojem svi posetioci, koji žele i koji se usude, mogu da probaju kari napravljen od ove ljutice. Ali pre toga, budući konzument je u obavezi da potpiše potvrdu da konzumira kari na sopstvenu odgovornost i time tvorca Nage vajper oslobađa bilo kakve krivice u slučaju da mu pozli posle jela. Šta je najgore što može da se desi ukoliko se odlučite da ipak probate Nagu vajper posle svih malih „upozorenja”?

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Redosled je sledeći: kada probate kari, jezik momentalno trne od njene ljutnine, nešto slično poput dobijanja anestezije. Ljutnina se dalje širi od usta, pa sve do našeg želuca (ko ima slab želudac, neka odmah zaboravi na ovakav poduhvat). Osećaj paklene vreline i pečenja držaće vas dobrih sat vremena! I u tom trenutku vam neće biti bukvalno ni do čega.

Jedino što biste želeli da uradite u datom momentu jeste da prebijete od batina tvorca Nage vajper, ali nećete moći da uradite čak ni to. Jer sećate se, prethodno ste potpisali potrdu da je uzimate na sopstvenu odgovornost. Ima li dobrovoljaca?

Foto: publicdomainpictures