lisica cornula veceru britancu

Lisica ćornula večeru Britancu

Lukava lija dobila šta je htela

Lije su lukave, zar ne? Ove pametne životinjice, milom ili silom, na kraju nekako uvek uspeju za završe ono što su naumile. Umalo na svojoj koži to nije osetio Britanac koji je na sreću ostao samo bez svoje večere, a lisica zadovoljna i sita…

Nedavno kada se izvesni Britanac iz Kenta vraćao iz prodavnice sa tek kupljenom večerom, umalo se nije srušio kada se susreo oči u oči sa lisicom na mrčanom parkingu.

Poznato je da su lisice stidljiva stvorenja, poput većine divljih, i da će ukoliko je moguće izbeći kontakt sa ljudima kada su u prilici da se sretnu. Međutim, ova engleska lisica očigledno ne mari za poštovanje pravila, pa je tako bez bojazni krenula prema preplašenom Englezu, koji nije znao kako da se ponaša.

Lisica je počela da reži i ispušta zvuke koji su prestravile čoveka i kada je shvatio da je lisica gladna i da ga bukvalno primorava da joj nešto da jede, Englez je pažljivo zavukao ruku u kese, i prvo na šta je naišao bacio je životinji da jede. Lisica je zgrabila pogaču sa belim lukom i nestala u mraku.

Kako Britanac objašnjava, nije mogao da veruje da ga je uplašila lisica, ali po svemu sudeći, iako nekoliko puta manja od njega, zaista je bila nepokolebljiva u svojoj nameri da dobije hranu odmah. Pustite to, ipak je lisica divlja životinja, zlu ne bilo.

Foto: publicdomainpictures