lifting lica od sada i kod zubara
lifting lica od sada i kod zubara

Lifting lica od sada i kod zubara

Nova tehnika podmlađivanja

Lifting lica kod zubara je najnovija tehnika podmlađivanja. U ponudi su dva načina postizanja mladalačkog izgleda za koje njihovi tvorci tvrde da su veoma uspešna…

S vremena na vreme se pojovi neka nova metoda podmlađivanja za koju nam garantuju da je zaista delotvorna. Tako su najnovije varijante liftinga lica nastale u stomatološkim ordinacijama.

Beli, zdravi i očuvani zubi jesu odlika mladosti. Lep osmeh je najprivlačniji ukras lica. Stomatološki lifting lica je upravo i zasnovan na ovoj ideji.

Tretman od šest hiljada dolara je stomatološki zahvat koji će, osim lepih zuba, učiniti da vam se i lice zategne. U ovom procesu podmlađivanja, zubar ulepšava vašu vilicu navlakama, da bi potom naneo sloj porcelana na vaše zube. Kažu da navlake na kutnjacima utiču i na to da jagodice izgledaju istaknutije, a da je osmeh širi i usne podignutije. Isto tako ističu da ovim poduhvatom podižu i bradu i vilicu koji se s godinama povlače. Koliko je ovaj način dobar i bez posledica to ćemo verovatno vrlo brzo saznati. Slične intervencije često dovode do upala desni i iritacija, pa čak i gubitka zuba kod nekih pacijenata. Ipak, mnogi su spremni da učine sve za mladost i lepotu.

Drugi, manje invazivan i jeftiniji metod (od 575 do 2,500 dolara), je u formi malog dodatka koji je dizajniran tako da naleže na donju vilicu. Nalik na protezu, a sačinjen od mekog materijala koji se oblikuje spram zuba donje vilicei od tvrđeg materijala na koji naležu gornji zubi. Kažu da dok imate ovaj dodatak u zubima, vilica drugačije naleže i da na taj način aktivirate mišiće lica. To je poput svojevrsnog vežbanja, pa se tako i koristi, dva sata do tri puta nedeljno.

Najvažnije od svega je da brinete o higijeni usta i da redovno posećujete zubara, jer je zdravlje jedina i prava lepota, jer kako kaže Vudi Alen u svom „Kratkom, ali korisnom vodiču kroz građansku neposlušnost” : „Razmislimo, dakle: da li je starost zaista tako strašna? Nije ako ste savesno prali zube!”

Foto: Tijana Janković