krompir genijalan matematicar

Krompir – genijalan matematičar

Pas koji množi, sabira, oduzima…

On je samojed neobičnog imena-Krompir. Beli pas jedinstven na svetu jer obožava matematiku. Nedavno je sa svojim gazdom Kinezom, Lu Ženšengom, gostovao na kineskoj državnoj televiziji, gde je šokirao svet svojim umećem. Lajanjem je odgovarao na postavljene matematičke zadatke. Ni jednom nije pogrešio!

Kada ga njegov gazda Ženšeng pita koliko ima cifara u  broju deset miliona, Krompir laje osam puta! Kao odgovor na pitanje koliko ima nula u broju deset miliona, on zalaje sedam puta.

Odlično sabira i oduzima. Razlikuje brojeve, pa čak ume da ih deli i množi.  Mnogi ljudi koji poznaju Krompira fascinirani su njegovim talentom. Neki od njih tvrde da samojed sa lakoćom pamti brojeve mobilnih telefona i datume rođenja.

Na pitanje, koje mu je u sred emisije postavio gazda, da pročita prve dve cifre koje se nalaze na kineskom nosaču aviona, Krompir je odmah odgovorio- prvi put  je zalajao jednom, a potom, nakon kratke pauze još šest puta i tako otkrio cifre 1 i 6.

Da li je ovde reč o fenomenalnom načinu dresure ili pak o psećem geniju još nije poznato. Svima se čini da Krompir obožava da odgovara na matematičke probleme, pogotovo kada za tačan odgovor dobije nagradu, ukusnu poslaticu!

ilustracija: YouTube