IMG 0301 e1414678972533

Inspiracija uz šoljicu kafe

Julius Meinl, jedan od vodećih svetskih proizvođača vrhunske kafe, poznat je kao svetski ambasador kulture bečkih kafea.

Kompanija želi da omogući ljudima širom sveta da pronađu novu inspiraciju u svojoj uobičajenoj mešavini tako što će napraviti pauzu i prepustiti se uživanju u šoljici kafe vrhunskog kvaliteta. Negujući ovu nameru, Julius Meinl je zajedno sa svojim prijateljima, klijentima i medijima proslavio 150 godina kulture kafea koji bude inspiraciju u kafeu „Wien” u Beogradu.

Tokom proslave, kompanija koja je jedna od vodećih dobavljača kafe na našem HORECA tržištu objavila je svoju nameru da poveća svoje prisustvo na srpskom tržištu i zauzme vodeću poziciju.

„Danas Julius Meinl snabdeva vrhunskom kafom i čajem preko 900 kafeterija, kafića, restorana i hotela u Srbiji. Od 1862. godine naš cilj je da našim klijentima ponudimo vrhunski kvalitet. S obzirom na to da smo suosnivači kulture bečkih kafea, koja je čuvena po tome što je poslužila kao inspiracija piscima, umetnicima i muzičarima do danas, želimo da inspirišemo ljude širom sveta da uz naše proizvode prihvate poetski način života. Kako poezija ne zna za granice jer pripada svim ljudima na svetu, ona je baklja koja obasjava svet. Stoga, mi težimo tome da ne budemo samo ambasadori kulture bečkih kafea, već i ambasadori poezije. Nadamo se da je kafa Julius Meinl izvor brojnih inspirativnih trenutaka za ljude u Srbiji kako danas, tako i ubuduće”, izjavio je Marcel Loeffler, izvršni direktor Julius Meinl Industry-Holdinga.

Loeffler o vezi između kafe i poezije: „Kako je poezija intelektualni doživljaj poput stvaranja, vođenja konverzacije, poetskog razmišljanja, dizajniranja i maštanja, i kafa je fizička emocija koja ljudima daje energiju i stimulaciju za inspiraciju i kreativnost; one su stvorene jedna za drugu, kao savršen spoj za velike pesnike i svakodnevne pesnike ovog sveta. Svaka šoljica Meinl kafe inspiriše i pretvara svakodnevnu rutinu u poetski trenutak.”

Julius Meinl
Sve je počelo sa prodavnicom kolonijalne robe u gradskom jezgru Beča, koja je otvorena 1862. godine. Nedugo zatim, Julius Meinl I je razvio jedan od prvih procesa za mehaničko prženje kafe, čime je dosledan kvalitet kafe bio zagarantovan. Ovaj izum, koji je u ono vreme bio inovativan, postavio je osnove međunarodnog uspeha kompanije i brenda Julius Meinl.