e bas si se raspistoljio
e bas si se raspistoljio

E, baš si se raspištoljio

Darvinove nagrade

Kako izvori navode, ovaj nemili događaj odigrao se 3. februara 1990.godine u gradu Rentonu, u saveznoj državi Vašington. Lopov-amater je pokušao da izvrši pljačku…

 Smatra se da je u ovom poroku bio novajlija, obzirom da nije imao policijski dosije.

 Greške se opraštaju početnicima, ali ovakve greške su bile krajnje glupe i pogubne. Odlučio je da mu prva meta pljačke bude prodavnica oružja “H&J Leather & Fire arms”. Momenat koji je predodredio za pljačku je i te kako bio neadekvatan. U sred sezone lova radnja je bila krcata kupcima, što lovcima što ljubiteljima vatrenog oružja. Pri tom u saveznoj državi Vašingtong je znatnom broju punoletnog stanovništva dozvoljeno da na javnim mestima nosi oružje ispod odeće. Da bi naš, nesrećni lopov mogao da uđe u radnju, morao je da zaobiđe policijski, patrolni auto koji je bio parkiran ispred glavnog ulaza prodavnice. Uniformisani policajac, stajao je pored kase, pijuckajući kafu pred odlazak u redovnu patrolu. Nakon što je video policajca, potencijalni lopov je samouvereno objavio pljačku i ispalio nekoliko nasumičnih hitaca svuda naokolo.

 Policajac i prodavac su odmah uzvratili vatrom uklanjajući ga sa polja ljudskih gena. Nekoliko kupaca je takođe poteglo svoje oružje, ali nisu imali potrebe da troše metke. Niko više nije bio povređen.