ID 100315352

Da li pijete kao Hemingvej ili Mister Hajd?

Možda ste namrgođeni ili pak pripadate grupi veseljaka posle lude pijanke. Vaše „pijano ja“ dolazi do izražaja i verovali ili ne, ono se identifikuje sa imenima poznatih ličnosti.

Zadovoljstvo dok ispijamo čašu vina ili piva, kao i opuštajući efekti koji se javljaju nakon prazne čaše, imali su čast da svi dožive, barem jednom u svom životu. Da se naše ličnosti menjaju posle nekoliko čašica je poznata stvar. Da li ste nekada se zapitali koja javna ličnost postaje vaše „pijano ja“?

Prema nedavnim istraživanjima, koja su sprovedena na Univerzitetu u Misuriju, grupa psihologa je identifikovala četiri vrste pijanih ličnosti i ona se vezuje za imena poznatih: Hemingvej, Meri Popins, Luckasti profesor i Mister Hajd.

Eskperiment je obuhvatio preko tri stotine muškaraca i žena, koji su imali za zadatak da prođu test ličnosti kao trezvenjaci i kao pijanci.

Otkrijte kojem taboru pijanaca vi pripadate.

Pijani Hemingvej

U ovu grupu ljudi spadaju pojedinci kod kojih su promene ponašanja minimalne, čak i ako se radi o popijenoj većoj količini alkohola. Oni su i dalje savesni, pouzdani, organizovani i brzi, koliko god nestvarno zvučalo. I sam Hemingvej je jednom izjavio, da je mogao da popije litre viskije bez opijanja. Dakle, oni srećnici spadaju u ovu grupu.

Čak četiri od deset učesnika spada u „Hemingvej grupu“, koja je bila sastavljena od istog broja muškaraca i žena. Muškarci su bili većina ove grupe.

Pijana Meri Popins

Grupa pojedinaca koja postaje poput Meri Popins, ostaje prijateljski naklonjena, koopertivna, saosećajna i simpatično prijatna. Oko petnaest procenata učesnika pripada ovoj prijateljski naklonjenoj i veseloj grupi. To su male, slatke pijanice.

Pijani Luckasti profesor

Pojedinci koji pripadaju ovoj grupi se drastično menjaju. Pre pijanke su izrazito povučeni ali posle cirke postaju ekstrovertni. Oni iznenada dobijaju samopouzdanje ali postaju i manje savesni za razliku od grupe „Meri Popins“. Više je muškaraca koji pripadaju ovoj grupi.

Pijani Mister Hajd

Ovu grupu smo ostavili za kraj, zato što je pogađate, najlošija. Pojedinci koji krase ovaj tabor postaju manje savesni kada popiju i veoma neprijani prema okolini. Ova grupa najviše trpi prave posledice alkohola. Često doživljavaju blokadu u pamćenju ali bivaju i hapšeni zbog neprikladnog ponašanja. Ono što je zanimljivo jeste, da ovoj grupi pripada veći broj žena.

foto: freedigitalphotos.net