3D gume za bicikle koje se nikada ne pumpaju

Jedna od najboljih i najkorisnijih aktivnosti van kuće jeste vožnja biciklom po lepom i toplom vremenu. Ništa ne može da pokvari užitak, osim ako slučajno u toku vožnje ne naletimo na oštar predmet na putu i probušimo gumu. A da se provozamo biciklom koji umesto običnih, regularnih ima 3D štampane gume?

Zamislite samo da se vozikate gradom ili parkom, a ne morate da brinete da li će guma da se probuši ili da malo popusti, jednostavno, da zaboravite na pumpu za gume. Upravo je ovakve, nestvarne i fleksibilne 3D gume predstavila kompanija BigRep.

Prve 3D gume su napravljene od Pro Flex materijala, termoplastičnog elastomera koji pruža odličnu fleksibilnost predmetima koji su nastali iz 3D štampača.

Ove gume, pored toga što izgledaju futuristički, veoma su otporne i predstavljaju sjajnu zamenu za obične, regularne gume koje trenutno koristimo. Zanimljivo je da  unutrašnje šare na gumi mogu da se štampaju na različite načine i mogu da se prilagode različitim podlogama, zavisno od toga da li pojedinac planira da vozi po neravnom terenu ili gradu.

Dizajner ovih neobičnih guma, Marco Mattia Cristofori je isprobao vožnju sa 3D štampanim gumama po ulicama Berlina i izjavio da je vožnja začuđujuće ugodna.

Ove 3D gume krasi još velika izdržljivost, kao i otpornost na niske i visoke temperature.