20200616 131709

Pop-up izložba u novom izložbenom prostoru

BW Experience na Sava Promenadi

Osam domaćih umetnika predstaviće autentične slike i skulpture različitih umetničkih pravaca 

Prva pop-up izložba u novom izložbenom prostoru BW Experience na Sava Promenadi, u okviru stambene zgrade BW Residences, biće otvorena u subotu 20. juna u 19 časova, u organizaciji kulturno-umetničke inicijative kvART Belgrade Waterfront i Galerije Štab. Kao nastavak projekta koji je do sada postigao veliki uspeh okupljajući ljubitelje umetnosti u galeriji Progres, grupna pop-up izložba na novoj lokaciji predstaviće slike i skulpture osam domaćih umetnika.

Posetioci će imati priliku da pogledaju jedinstvena dela umetnika u usponu, kao i afirmisanih autora: Milije Čpajaka, Marka Gavrilovića, Luke Jendrišeka, Lene Milovanović, Sanje Momčilović, Petra Sibinovića, Radeta Tepavčevića i Joškina Šiljana. Od moderne do apstraktne umetnosti, u industrijski dizajniranom prostoru BW Experience izložba će prikazati dinamične radove različitih izražajnih pravaca i kompozicija, a biće otvorena do 5. jula.

Novi prostor na Sava Promenadi, namenjen organizaciji raznovrsnih umetničkih dešavanja, biće otvoren i narednih meseci, tokom trajanja najvećeg umetničkog konkursa u regionu – „Postani deo kvART-a“. Konkurs je jedinstvena prilika za sve umetnike širom Srbije da realizuju svoje ideje i njihovo umetničko delo bude postavljeno u okviru Belgrade Waterfront-a, a najbolji radovi biće nagrađeni novčanim nagradama od 30.000, 20.000 i 10.000 evra, kao i 10.000 evra za najkreativnije rešenje u kategoriji savremenog mobilijara. Prijave za „Postani deo kvART-a“ otvorene su do 8. jula, a više informacija možete pronaći na sajtu belgradewaterfront.com/art