Gitarista i kantautor Srđan Marjanović u teatru Carte Blanche

Gitarista i kantautor Srđan Marjanović, nakon romana “Žice”, odlučio je  da se vrati muzičkom stvaralaštvu  i obraduje svoju  publiku koncertom u Beogradu 2. marta u 21h u teatru “Carte Blanche” (Karađorđeva 9),  gde će uz podsećanje na stare hitove,  promovisati  15-ti  album pod nazivom “Dobri moj”.

Mnogi pamte Srđana Marjanovića kao bivšeg gitaristu beogradskih rok grupa i po sjajnim hitovima i urbanim tekstovima.  Jugoslovenska rok muzike drugačije izgleda od pojave njegovih pesama: “Mi smo jedno drugom govorili vi”, “Nije ti se htelo”, “Idi”, “Zaustavite muziku”, “Bebo ne plači”…. jedan je od retkih umetnika , koji je izdržao više od 40 godina, baveći  se kantautorskim radom. Njegove pesme se nalaze  u mnogim antologijama Jugoslovenske rok poezije.

Prvi uspeh Srđana Marjanovića  dolazi povratkom iz Švedske i pobedom na Subotičkom festivalu 1973. god. Prvi singlovi, pa album uz pratnju “Yu” grupe, gde prateće vokale peva Bora Đorđevic sa svojom grupom. Dugo godina nastupa sa  grupom “Puma”. Slede velike turneje po SSSR-u.

Srđana Marjanovića piše i za mnoge novine, a radi i kao urednik u Produkciji RTV Ljubljana, gde otkriva sada već kultne bendove  “Ekatarinu”, “Kerber”, “Poslednju igru leptira” i druge… Izdavačka kuća ” Službeni glasnik” objavila je prvu knjigu – roman “Žice” Srđana Marjanovića. U pitanju je zanimljiva, emotivna priča sa Beogradskog asfalta, prepuna poznatih likova. Tu su automobili, rokenrol, i naravno ljubav bez koje se ne može.