fbpx

Igor Bogićević u Novoj Iskri

Dizajn inkubator Nova Iskra nastavlja sa svojim redovnim edukativnim programom i u 2014. godini, a prvi predavač u četvrtak 9. januara biće Igor Bogićević, su-osnivač i CTO jedne od prvih biotech startup platformi na našim prostorima, ujedno i jedne od najperspektivnijih globalnih biotech startup kompanija. Ulaz je slobodan.

Seven Bridges platforma je javno dostupna od februara 2012. godine, a nedavno je osvojila BioIT World‘s Best of Show priznanje. Trenutno opslužuje nezavisne istraživače, farmaceutske i biotehnološke firme, kao i akademske institucije, uključujući Harvard i Nacionalni institut za kancer u SAD.

Igor Bogićević je softverski inženjer sa bogatim iskustvom u radu na distributivnim arhitekturama i kompleksnim integracijama. Trenutno radi kao dirtektor tehničkog sektora kompanije Seven Bridges Genomics, koju je osnovao zajedno sa Denizom Kuralom. Zadužen je za kreiranje najsofisticiranije platforme za distributivnu analizu genoma (DNK) na tržištu, kao i rastućeg tima ove kompanije u Beogradu. Tokom svojih prethodnih angažmana, kao glavni inženjer za Vast.com, dizajnirao je i implementirao novu infrastrukturu za obradu podataka i analitiku koja je izgrađena na open source rešenjima. Takođe je dizajnirao i implementirao početnu platformu za izveštavanje, kao i data feed i vodeću API platformu koja se koristi za integraciju partnera kao što su AOL, YAHOO, Kelly Blue Book i Orbitz. Još ranije, Igor je radio na razvoju interfejsa i kalkulacija za FNX Solutions i Bank of America, a takođe je bio i glavni inženjer sistema u EuNet-u, gde je izgradio bitne elemente nove infrastrukture.

U okviru svog predavanja u Novoj Iskri, Igor će se osvrnuti na inovativne pristupe u okviru kompanije koju sada vodi, i približiti javnosti polje bio-tehnološkog razvoja, segmenta globalne tehnološke startup culture koji je tek u povoju, ali krije velike potencijale. Predavanje će biti održano u četvrtak, 9. Januara sa početkom u 17.30 h u Novoj Iskri (Gavrila Principa 43).

 

More Stories
Booka: Noć bez svitanja