Screen Shot 2018 11 27 at 15.54.02

Zakrivljeni BenQ monitor!

EX3203R je ozbiljan monitor velike dijagonale (31.5 inča) i ozbiljne rezolucije (2560×1440 dpi). Kreiran je za maksimalno uživanje u filmovima i multimedijalnim sadržajima, ali i kao glavno oruđe za obradu fotosa i video editing. Da budemo jasniji, EX3203R je punokrvni multimedijalni monitor, modernog dizajna, vrhunske izrade i naprednih tehnoloških inovacija. Osnovu mu čini VA panel poslednje generacije, napredno LED pozadinsko osvetljenje i elektronika koja se viđa samo u najskupljim zakrivljenim televizorima. Odnos stranica mu je 16:9, uglovi vidljivosti 178/178 stepeni, dok je nativni kontrast 3000:1. Jača karakteristika EX3203R monitora je svakako i dobar odziv tečnih kristala – 4ms (GtG), kao i činjenica da donosi podršku za 16.7 miliona boja u spektru – impresivno! Što se tiče pomenute zakrivljenosti ona je na nivou 1800R i u svakodnevnom korišćenju ovog monitora to ima smisla zbog prspektive i realističnosti koju donosi na sto.

Konektivnost jeste još jedna velika prednost ovog monitora. Zapravo, EX3203R prati sve aktuelne trendove po ovom pitanju. Tako monitor pored HDMI, DisplayPort, USB 3.1 i ulaza za slušalice poseduje i USB-C port sa kojim se može direktno povezati sa najnovijim prenosivim računarima, uključujući i vrhunske Mac mašine sa kojima ima možda i najbolju interakciju. Postolje mu je elegantno i veoma stabilno, čak i na staklenim podlogama. EX3203R monitor je u tehnološkom smislu moćno izbalansiran monitor koji će i najzahtevnije korisnike oduvati s nogu!

Tehnološki EX3203R monitor jeste bar za jedan korak ispred konkurentskih modela koji treba da mu stanu rame uz rame. Pod tim se prvenstveno misli na implementaciju Eye-care i Flicker-free tehnologija, koje sprečavaju treperenje slike i zamor očiju, i na taj način štite oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo. Ovaj monitor dolazi i sa setom tehnoloških inovacija koje značajno utiču na postizanje najvišeg kvaliteta slike, odnosno dostizanje detaljnosti kakva se može videti samo na srebrnim bioskopskim platnima u kombinaciji sa profesionalnim 4K projektorima. 

Kako je reč o naprednom multimedijalnom monitoru tako BenQ EX3203R podržava AMD-ovu FreeSync 2 tehnologiju koja omogućava glatko igranje igrica u svim podržanim rezolucijama uključujući i najviše na monitoru. Sa FreeSync 2 tehnologijom, gejmeri mogu uživati u potpunom Plug-n-Play HDR igračkom iskustvu, bez potrebe za čeprkanjem po raznim podešavanjima softvera ili monitora. Gejmeri znaju da je ovo sjajan monitor za njih i to baš zbog podrške za FreeSync 2 tehnologiju kompanije AMD.

Ako po stranu stavimo svu tehnološku moć koju donosi EX3203R monitor nije teško zaključiti i da je kvalitet slike koji nudi isti izuzetan, možda i jedan od najboljih u klasi ovih modela monitora – za sada. Prema gotovo svim testovima reprodukcija boja je skoro pa savršena, a detaljnost impresivna. Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa. Popularni video testovi veoma lepo pokaziju visok kvalitet prikaza 2K i 4K pokretnih slika, ali i zavidan nivo zasićenja gotovo svih pigmenata i kod nižih rezolucija. Sve u svemu, kvalitet slike na EX3203R monitoru je impresivan! U ovom trenutku na ovom polju teško koji monitor može da mu izađe na crtu.

Zaključak u slučaju EX3203R monitora je više nego jasan – ovo je sjajan i veoma ozbiljan multimedijalni monitor visoke klase koji će sasvim sigurno zadovoljiti potrebe i najprobirljivijih ljubitelja sedme umetnosti, zahtevne gejmere, fotografe, grafičare, arhitekte i video montažere. On sa lakoćom prikazuje i najzahtevnije 4K fotografije i video sadržaj, ali i svu dostupnu multimediju poslednje generacije. Njegova zakrljivenost ima smisla za razliku od svega što se do sada moglo videti jer za krajnji rezultat daje prirodniji pogled na sliku i uopšte realističniju perspektivu. U ovom trenutku ovo je definitivno san od monitora svakog naprednog korisnika i logično ima papreno visoku cenu, pa ko ima i želi ovakvo rešenje slobodno može da kaže da aktuelnu multimediju drži na stolu (u bukvalnom smislu)!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List