wireless mreza maksimalna iskoriscenost

Telenor nastavlja širenje 4G mreže

Telenor će tokom ove godine investirati dodatnih 40 miliona evra u razvoj mreže, zbog čega će 50 odsto stanovnika dobiti pristup 4G internetu.  Već sada, nakon završetka radova koji su trajali šest meseci na celoj teritoriji Srbije, svi korisnici Telenor mreže imaju pristup brzom internetu gde god da postoji pokrivenost mobilnim signalom.

„Ove godine imaćemo najveću ukupnu investiciju u mrežu do sada, a ulaganje  u razvoj interneta jedan je od primarnih ciljeva za Telenor. Korisnici usluga mobilne telefonije u Srbiji tehnološki su veoma napredni i brzo usvajaju sve novine na tržištu. Naša mreža je tu da predvidi i podrži visoka očekivanja korisnika, kao i sve veći protok podataka, koji je tokom 2015. porastao za čak 43 odsto“ rekla je Ingeborg Ofsthus, direktorka Telenora u Srbiji.

Ove godine, Telenor proslavlja deset godina poslovanja u Srbiji, tokom kojih je uložio ukupno dve milijarde evra. Preko 445 miliona evra uloženo je u mrežnu infrastrukturu kako bi mobilne tehnologije, internet i napredni servisi bili dostupni svim građanima.