Snimaj i budi deo dešavanja

Sa razvojem društvenih mreža, sve je više bitno da se podeli sa drugima situacija koja se vama desila. Da li je pisanje prevaziđeno? Da li je video jedino što nam preostaje? Snimaj i budi deo dešavanja…

Najpoznatiji servis za deljenje video snimaka, svih vrsta, jeste YouTube. Ipak, sa razvojem društvenih mreža poput Facebook-a i u poslednje vreme Google Plus-a, korisnici ovih servisa su sve više okrenuti deljenju ovih “klipova” direktno preko pomenutih društvenih mreža. Ali svaki put kada neki snimak želite da podelite sa drugima, svi drugi su učesnici a vi ste samo pasivni posmatrač-snimatelj. Ipak, i vi možete da budete deo tog zabeleženog događaja…

Zamislite da video koji snimate može da bude iz vašeg ugla, onako kako vi vidite svet oko sebe. Nema potrebe da držite kameru ili vaš mobilni telefon i snimate, jer se vaša kamera nalazi već na vama, u visini vaših očiju. Da bi ovo sve bilo moguće, potrebna vam je Looxcie kamera i Android ili iPhone telefon za skladištenje video snimka. U zavisnosti od kvaliteta video snimka koji želite da zabeležite ili od toga kako ćete ovu kameru nositi, možete izabrati dva modela – Looxcie 2 ili Looxcie HD.

Looxcie 2 je naslednik inicijalnog modela koji je najavio pravu malu revoluciju u načinu na koji delimo naš pogled sa drugima. U pitanju je kamera sa Bluetooth funkcionalnošću, koja je u mogućnosti da snima ali i direktno emituje video. Maksimalna rezolucija koja se može snimati je 480p što je dovoljno dobro za YouTube video, ali direktno emitovanje je veoma niske rezolucije – u pitanju je VGA video. Iako je cena ovog uređaja “tek” 99 $, zbog kvaliteta video snimka koji se može snimiti tj. emitovati, ne bi se reklo da je ovo dobra kupovina.

Sa druge strane, Looxcie HD je već ozbiljniji proizvod koji može da posluži svrsi. Kao što i HD dodatak u imenu nagoveštava, ova prenosna kamera može da snima i emituje video u 1080p rezoluciji. Samo kućište je već otporno na blagi uticaj vlage, ali za ekstremnije uslove snimanja obavezno je da se na ovu kameru doda i vodootporna zaštita. Za razliku od Looxcie 2 modela, Looxcie HD se ne može nositi kao Bluetooth slušalica, već mora biti prikačena na, recimo, kačket. Uz razne dodatke, ova kamera od 199 $, može se postaviti na kacigu, dasku za surfovanje ili staklo automobila. Na ovaj način, ova kamera pruža mnogo više mogućnosti od snimka onoga što vi vidite, što samo dodaje njenoj vrednosti.

U poređenju sa drugim uređajima koji snimaju video snimke, poput modernih pametnih telefona, ove kamere sigurno nisu najbolje na tržištu, ali s obzirom da su veoma praktične, ne treba ih tako lako otpisivati.

Bilo da ste ekstremni sportista, zaljubljenik u prirodu, možda reporter novog doba ili samo želite da zabeležite bitne momente u vašem životu, Looxcie kamere mogu biti dobar alat koji će vam pomoći da zabeležite sve bitne momente i u trenutku ih podelite sa drugima.