Koliko telefon može biti “cool”?

Jedna od najbrže rastućih kompanija na svetu, Xiaomi, predstavila je danas svoje nove uređaje iz najvišeg segmenta. Da li možete da predpostavite koliko su “cool”?

Da li smo mogli da zaključimo iz jednominutnog reklamnog spota sa početka teksta koliko je novi Xiaomi telefon “cool”? Hajde da pokušamo da se setimo svake sekunde spota i razumemo je…

Krećemo sa tankim krivim linijama koje bi trebalo da nam ukažu na prefinjeni dizajn za kojim svi žude. Brzina kojom dve devojke naizmenično tresu konopce možemo povezati sa brzinom procesora ili da se stručnije izrazimo, radnom frekvencijom procesora. Dva brejkdensera u robot stilu? Nagoveštaj da je u pitanju Android telefon, zar ne? Do kraja prve polovine spota možemo saznati i da su boje, zvuci i snimci na ovom telefonu veoma živahni u reprodukciji na velikom ekranu u paru sa dovoljno jakim zvučnicima.

A onda kratak osvrt na to kojim kupcima je ovaj telefon upućen – onima koji imaju osećaja za stil (sa naznakama avangarde i posebnosti) i onima koji pripadaju poslovnom svetu. Zar se ne uklapamo svi u ove dve grupe (ponekad i u isto vreme)?

Do kraja spota saznajemo da će ljubitelji zvuka definitivno uživati u muzici koju ovaj telefon može da reprodukuje i sve to uz nove slušalice istog proizvođača. U završnici, kroz nekoliko brzih kadrova podsećamo se koliko je tanak nov telefon, da je namenjen onima “sa stilom”, ali koji i pored svega dodatnog ipak služi (i) za razgovore i da vas nasmeje (prim. aut. – ovde gledalac spota treba da prepozna svoju srećnu emociju i tako dopuni spot).

Sad samo još da odgovorite na pitanje sa početka teksta – da li vam je ovaj telefon dovoljno “cool”?

Video: YouTube