ID 100257453

Koliko često proveravate svoj mobilni telefon?

Danas bi teško mogli da zamislimo jedan dan bez mobilnog uređaja, a da ne pominjemo da bi cela nedelja bez ovih pametnih spravica izgledala kao večnost.

Mnogi od nas se u tolikoj meri oslanjaju na svoje pametne telefone, da bez njih ne idu ni u toalet. Da li ste se zapitali, koliko često proveravate svoj telefon u toku dana?

Vremenska prognoza, Facebook, pošta, tekstualne poruke, i pre nego što iskoče iz kreveta, većina pojedinaca je već uspela da proveri i obavi sve gore navedeno.  Marketinška agencija Tecmark sprovela je zanimljivo istraživanja o tome kolika je svakodnevna upotreba mobilnih telefona u brojkama. Studija je obuhvatila oko dve hiljade vlasnika pametnih telefona i istražene su njihove navike u vezi sa pametnim telefonima. Rezultati su više nego zanimljivi.

Da li ste znali da prosečan korisnik pametnih telefona svoju aktivnost i proveru zanimljivih vesti započinje u pola osam ujutru?

I pre prve kafe i četkice za zube, telefon se nalazi u rukama vlasnika i započinje zadatu pretragu traženih informacija. Razmena poruka sa prijateljima, udarne vesti, provera pošte i ostalih naloga na društvenim mrežama, telefon je postao najbitnija stvar koje se hvatamo pri buđenju.

U toku samo jedne nedelje, prosečni korisnik mobilnog telefona svog mezimca koristi čak više od hiljadu ipo puta nedeljno! Prosečni vlasnik svoj urađaj koristi svaki dan oko tri sata i petnaest minuta.

Čak četiri od deset ispitanika priznalo je da se oseća izgubljeno bez svojih gadžeta.

Gotovo isto ovoliko ispitanika je priznalo da ponekad proverava svoju poštu automatski, bez razmišljanja, da bi posle nekoliko trenutaka shvatilo šta zapravo rade.

Pametni telefoni su idealna zamena za stone i prenosive računare, pa zato i ne čudi ovolika pomama za ovim malim, moćnim spravicama.

Koliko često vi bacate pogled na svog fensi ljubimca, koji vas pažljivo čeka da ga pogledate, podignete i proverite?

Foto: freedigitalphotos