Screen Shot 2020 10 07 at 14.30.51

Mladi talenti pokazali vrhunska znanja u oblasti informacionih tehnologija

Srednjoškolci i studenti matematičkih i tehničkih škola i fakulteta i ove godine su imali priliku da pokažu šta znaju na takmičenju Bubble Cup koje organizuje Microsoft Razvojni centar Srbija. Pobedu su odneli timovi Lar Estribar, iz Poljske, u Premier ligi i tim Infinity, iz Srbije, u Rising Stars ligi.

Trinaesto izdanje Bubble Cupa je ove godine u celosti organizovano online, uključujući i finale. Okupilo je više od 80 takmičara iz Ukrajine, Rusije, Belorusije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i Srbije. U Premier ligi, namenjenoj  studentima i srednjoškolcima koji su ispunili kriterijume, učestvovalo je 16 timova iz različitih zemalja, dok je Rising Stars ligi koja okuplja timove srednjoškolaca iz Srbije, znanja i veštine ukrstilo deset timova iz Beograda, Niša, Novog Sada, Šapca, Leskovca i Sombora, od toga 4 tima iz specijalnih informatičkih odeljenja.

Za učesnike je, pred proglašenje pobednika, pripremljen poseban program, tokom kojeg su od nekadašnjeg takmičara Aleksandra Ivanovića, koji je danas zaposlen kao software inženjer u Microsoft Razvojnom centru u Srbiji, mogli da čuju nešto više o njegovom BubbleCup iskustvu i značaju samog tamičenja. Takođe, tokom programa učesnici su imali prilike i da se upoznaju sa radom i predstavnicima timova iz Razvojnog centra.

„Bubble Cup je za proteklih 13 godina postao mesto okupljanja mladih programera koji postižu neverovatne uspehe na brojnim međunarodnim takmičenjima. Posebna je čast dati priliku mladim budućim stručnjacima da prve korake u svetu programiranja naprave baš na takmičenju koje organizuje Microsoft. Ono pokazuje i potencijal koji postoji među mladima u Srbiji za angažovanjem na daljem razvoju informacionih tehnologija i interesovanje za građenje karijera u toj oblasti“, rekao je Aleksandar Damjanović, organizator Bubble Cup takmičenja i software inženjer u Microsoft Razvojnom centru Srbija.

Od preko 350 zaposlenih u Microsoft Razvojnim centru Srbija veliki je broj nekadašnjih učesnika takmičenja Bubble Cup. Oni danas rade na stvaranju i razvoju nekih od najnaprednijih svetskih IT rešenja i unapređuju život i rad ljudi širom sveta. Sa ciljem da se i mladim i vrednim talentima da prilika da usmere svoja znanja i u popunosti razviju svoje potencijale, kompanije Microsoft će i ubuduće pružati podršku kroz organizaciju Bubble Cupa, ali i ceo niz drugih aktivnosti.