free to play dokumentarac o igra

Free to play – dokumentarac o igračima

Da li igrate igrice? Da li ste dobri? Da li ste toliko dobri da biste se takmičili? I bili najbolji na svetu? Pogledajte iza kulisa kako izgleda svet profesionalnih igrača igrica.

Jedna od najpoznatijih produkcijskih kuća za igrice, Valve, svoju slavu je stvorila naslovima poput Half-Life i Counter Strike. Upravo Counter Strike verzija za više igrača, stvorila je jedan novi kompetitivni svet u kome nije bitan uzrast ili pol, već koliko ste dobri u igranju igrica. Pre nekoliko meseci, Valve je predstavio svoju konzolu za igranje igrica za koju smatraju da je više nego spremna da se bori za svoje mesto pod suncem, pored Xbox-a i PlayStation-a.

Njihov naredni korak u promociji sveta igara kao sveta u kome važe pravila kao i u svakom profesionalnom pojedinačnom ili timskom sportu, jeste dokumentarac “Free to play”. Ovaj film vas vodi iza kulisa sveta profesionalnih igrača, koji prati tri igrača na putu ka nagradi od jednog miliona dolara u DOTA2 igrici. U filmu se pojavljuje i NBA košarkaša Lina, koji je takođe i igrač DOTA2 igrice, ali i članovi porodica profesionalnih igrača koji govore o svom shvatanju kako taj svet funkcioniše.

Kako bi se u potpunosti shvatila veličina ovog sveta, treba imati na umu da u Južnoj Koreji postoje i TV kanali koji su posvećeni isključivo prenosima Starcraft duela ili turnira, a najpoznatiji sajt za praćenje duela ili turnira u raznim igricama, Twitch.tv, u svakom momentu na DOTA2 kanalu ima minimum sedamdeset hiljada pratilaca! A to je cifra kada nije aktuelan ni jedan turnir.