Global Digital Clinic
people digital health computers hands screen greeting first aid kit medicines vector illustration

Global Digital Clinic iz Srbije najavljuje digitalnu revoluciju u globalnom zdravstvenom sistemu

Da li i kako lekari u Srbiji mogu da zarađuju poput lekara u SAD ili Nemačkoj?

Da li može zdravstveni sistem Srbije da postane najveća izvozna industrija?

Kako smanjiti liste čekanja i svakom pacijentu omogućiti ravnopravan pristup vrhunskim stručnjacima u najkraćem roku?

Da li je moguće voditi računa o zdravlju iz svog doma i šta nam to donosi u budućnosti? 

Koliko Vam je puta lekar bio potreban, a da niste bili u mogućnosti da ga posetite ili zakažete pregled u najkraćem roku? Koliko smo puta tokom pandemije COVID-19 prinuđeni da pregled odložimo za neko “bolje” vreme?

Sve naše sugrađane obradovala je vest da je kompanija Global Digital Clinic lansirala aplikaciju “GDC Visit Me” sa ciljem da zdravstvenu negu učini dostupnijom, pristupačnijom i efikasnijom za sve.

Građanima je od sada omogućen brži, lakši i efikasniji pristup vrhunskim lekarima i medicinskom osoblju svih specijalnosti, u samo nekoliko klikova na aplikaciji “GDC Visit Me”.

Aplikacija “GDC Visit Me” nudi sledeće opcije sa odabranim lekarima i medicinskim osobljem:

  1. Naručivanje kućnih poseta
  2. Zakazivanje pregleda u ordinaciji/klinici
  3. Video konsultacije

Jedna od posebnih pogodnosti ove aplikacije jeste da kućnu posetu lekara/medicinskog osoblja ili pregled na klinikama možete naručiti za sebe ili za druge osobe.

Aplikaciju “GDC Visit Me” možete koristiti bilo da ste u Srbiji ili u inostranstvu, što je od posebnog značaja za naše ljude u dijaspori jer im daje mogućnost da roditeljima obezbede lekara i/ili medicinsko osoblje 24/7.

Takođe, putem video poziva naši ljudi u dijaspori mogu da se konsultuju sa bilo kojim lekarom u našoj zemlji, imajući u vidu činjenicu koliko je teško doći do željenog lekara, kako zbog listi čekanja, tako i zbog jezičke i kulturološke barijere. Istovremeno, pacijenti koji žive u manjim mestima širom naše zemlje, sada  mogu vrlo lako da se konsultuju sa lekarima iz Beograda ili Niša putem video poziva.

Usluge kućnih poseta i pregleda na klinici su, za sada, ograničene na Beograd i Niš i mogu se naručiti za manje od 3 minuta. 

Uobičajeno vreme dolaska lekara/medicinskog osoblja na kućnu adresu je 15 do 20 minuta. Pregledi u ordinaciji/klinici kod željenog lekara se, takođe, zakazuju za manje od 3 minuta dok pregled, nakon zakazivanja, može početi u roku od 30 do 60 minuta, u zavisnosti koliko je pacijent udaljen od klinike u kojoj je zakazao pregled. 

Video poziv se može zakazati odmah ili u bilo kom drugom terminu koji odgovara pacijentu. Sve što vam je potrebno je dobra Internet konekcija, smart telefon ili kompjuter/laptop.

Najpovoljnije u Srbiji:

Cene kućnih poseta su najpovoljnije u Srbiji i one su i do 30+% niže od trenutnih cena kućnih poseta, dok je usluga 30-minutnog video poziva niža od pregleda na klinici za 10% kod istog lekara.  Cene pregleda na klinici (koji se zakazuju preko aplikacije “GDC Visit Me”) iste su kao i na klinici.

Značaj za lekare i medicinsko osoblje

Pored brige o pacijentima, kompanija GDC lekarima i medicinskom osoblju obezbeđuje znatno bolje uslove za život i rad u svojoj zemlji – brži razvoj karijere, vidljivost na domaćem i međunarodnom tržištu i neograničene mogućnosti koje se tiču zarade, sticanja novih znanja i napredovanja.

O prednostima  ali i daljim planovima GDC-ja, osnivač kompanije Stevan Mirić kaže:

GDC biznis model inkorporira biznis, moderne tehnologije i inovativan pristup zdravstvu. Aplikacija “GDC Visit Me” je jedinstvena u svetu jer korisniku omogućava da na jednom mestu zakaže sve vrste pregleda (kućnu posetu, pregled na željenoj klinici ili pak video poziv) u najkraćem vremenskom periodu i po najpristupačnijim cenama za sebe, članove svoje porodice ili roditelje, bilo da živi u Srbiji ili u inostranstvu.

Na našoj aplikacij“GDC Visit Me” možete odmah videti dostupne lekare, medicinske sestre/tehničare, fizioterapeute, psihologe, farmaceute i laboranteTakođe, pored imena zdravstvenog radnikanalazi se i ime naše partnerske klinike ispred koje zaposleni pruža usluge kao i cene istih.

Mi verujemo da dobra zdravstvena zaštita i nega nije privilegija radimo na tome da ona postane dostupnasvima”, izjavio je osnivač Global Digital Clinic gosp. Stevan Mirić.On je dodao da je i jedna od glavnih prednosti aplikacije ovog tipa jeste rasterećenje lekara i našeg zdravstvenog sistema.

Globalnom tržistu za zdravstvo nedostaje čak 40% zdravstvenih radnika i liste čekanja se stalno produžuju. U ovakvim okolnostima, Global Digital Clinic nudi našim zdravstvenim radnicima da iz svoje zemlje pružaju usluge, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu (putem video poziva). To znači da najveća izvozna industrija Srbije veoma brzo može da postane upravo zdravstveni sistem”, dodao je Mirić.

Glavni partner Global Digital Clinic je opšta bolnica Bel Medic, čiji lekari već uveliko obavljaju video konsultacije putem aplikacije “GDC Visit Me”.

“Živimo u vremenu digitalne transformacije, koja je neminovno donela velike promene i otvorila neverovatne mogućnosti u oblasti zdravstvene zaštite. U taj voz mora da uđe svako ko razume ovo vreme. Digitalizaciju dodatno ubrzava nevolja koja je zadesila svet. Pandemija nam je svima jasno pokazala neophodnost koncepta online medicinskih usluga. Pa čak i da nema korone, ovako nešto bi opet bilo neophodno,  jer online medicinska usluga zdravstvenu uslugu čini vremenski i finansijski ekonomičnijom, a prostorno apsolutno dostupnom gde god da se nalazite. Svesni toga, odlučili smo da budemo deo ove priče i stavimo na raspolaganje svoje kapacitete našim građanima u zemlji i dijaspori – izjavila je dr Jasmina Knežević, osnivač i direktor Bel Medica.

Trenutno, GDC ima preko 300 lekara svih specijalnosti u svom sistemu koji su na raspolaganju građanima i dolaze iz renomiranih klinika, a cilj je da ovaj broj do kraja sledeće godine pređe 1200.

Ko su lekari koji su dostupni putem aplikacije “GDC Visit Me”?

Svi lekari koji obavljaju praksu u nekoj od partnerskih klinika koje imaju potpisan ugovor sa GDC-jem uključujući i one koji su zaposleni na državnim klinikama, a rade u dopunskom radu u nekoj od partnerskih klinika. Pored lekara u GDC-ju rade i psiholozi, farmaceuti, medicinske sestre/tehnčiari, fizioterapeuti, laboranti itd.

APLIKACIJU MOŽETE PREUZETI NA:

Google play: https://bit.ly/33H9A39
App store: https://apple.co/3ake0P7