27498075 10213256815073996 1117673925 n

Apple TV 4K – zabava na 4K točkovima!

Revolucije koje je kompanija iz Kupertina napravila na mnogim IT poljima definitivno su promenile mnoge tokove i načine življenja. Kako u mobilnoj industriji, tako i u svetu prenosivih i desktop računara Apple je apsolutni kralj i ime koje se maksimalno respektuje. Takođe, postoje i pojedini tržišni segmenti gde Apple već neko vreme ima solidan uticaj kroz par svojih veoma zanimljivih proizvoda. Jedan od njih je i Apple TV. Ovaj maleni uređaj dizajniran za potrebe rentiranja ili kupovine najrazličitijeg multimedijalnog sadržaja sa iTunes prodavnice već duži niz godina je veoma popularan širom planete. U svom poslednjem izdanju Apple TV između ostalog donosi i mogućnost preuzimanja 4K i HDR sadržaja sa pomenutog servisa, čime apsolutno prati sve nove tokove u svetu slike visoke definicije.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati filmovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB za rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u duetu.

Apple TV 4K je uređaj koji se može nabaviti i u Srbiji, ali je na ovim prostorima po pitanju funkcionalnosti dosta ograničen zbog nepostojanja lokalne iTunes prodavnice i App Store-a. Ipak, za one koji znaju da iskoriste sav njegov potencijal Apple TV 4K je proizvod sa kojim će se sasvim sigurno dobro zabaviti. Odlično organizovan tvOS, veliki broj sjajnih mogućnosti i opcija, kao i maksimalna funkcionalnost koju nudi dovoljna su preporuka sama za sebe.

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle