Konferencija Voxxed Days Belgrade

Ako volite tehnologiju, ovo je mesto na kom treba da budete: Muzej Jugoslovenske kinoteke, 1 . i­ 2. oktobar kada će biti održana Konferencija Voxxed Days Belgrade, koja će okupiti sve one koji posluju u okviru IT industrije, programere i preduzetnike, startup entuzijaste i jednostavno, sve one koji su zaljubljeni u tehnologiju.

Program konferencije obuhvata dve paralelne trake predavanja, radionice, studije slučaja i nezaobilazni “networking”. Predavanja će držati internacionalni i lokalni stručnjaci iz oblasti tehnologije koji će sa posetiocima podeliti svoje iskustvo i znanje “sa terena”.

Do 31. maja, svi zainteresovani su pozvani da prijave svoju temu za predavanje na konferenciji (tzv. Call for Papers), a nakon tog datuma, programski odbor konferencije će objaviti listu predavača. Prijava se objavlja preko sajta​, ili direktno putem ovog linka.

Spisak inicijalnih predavača je objavljen, a među njima su i Simone Bordet (HTTP guru), Juergen Hoeller (ko­osnivač Spring framework­a), Lukas Eder (jOOQ ­ novi, popularni Java framework za rad sa bazom), Stéphane Landelle (stoji iza open­source alata za stress­test: Gatling), Mite Mitreski (Java aktivista iz Makedonije) i Bogdan Kecman (priznati stručnjak za MySql). Finalni spisak će biti poznat polovinom juna meseca.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju: Server Side Java, JEE, arhitektura softvera, microservisi, relacione baze, graph­baze, Cloud rešenja, Big Data, NoSQL, Web & HTML, JavaScript Mobile, JVM, IoT, skaliranje softvera, prikaz frameworka, metodologije izrade softvera, razvoj igara, startup, kao i mnoge druge.

Voxxed Days Belgrade konferenciju organizuje H​eapSpace,​tehnološka zajednica koja ima za cilj podizanje svesnosti o značaju tehnologije u Srbiji i regionu. HeapSpace je nastao iz dugogodišnje aktivnosti organizacije JavaSvet, i bavi se aktuelnim pitanjima u tehnologiji.