zasto su neke zene privlacnije jacem polu 356

Zašto su neke žene privlačnije?

Atraktivne fizičke karakteristike

Svako želi da bude atraktivan, da izabere sebi partnera i da bude izabran. Svi želimo da osvojimo najboljeg predstavnika suprotonog pola u svom okruženju. Do sada su se u istraživanjima ženske lepote uglavnom fokusirali na torzo, struk i kukove. Nedavno su naučnici otkrili još neke karateristike zavodljivog tela.

Fizički izgled je nesumljivo oduvek bio bitan faktor u muško-ženskim odnosima, pa čak i pri odabiru prijatelja i u poslu. Otud nije ni čudno što istraživači tragaju za ključem lepote i privlačnosti. U nedavnoj studiji učestvovali su Australijanci koji su rangirali atraktivnost ženskog tela na ponuđenim fotografijama. Zanimljivo je da su na tim snimcima bile Kineskinje, volonterke, različitih generacija. Naravno, iste devojke su ocenjivale i test grupe u Kini. Svi su za manje od šest sekundi po slici, davali svoje ocene (1-7). Ovim su pokazali da kada zanemarimo kulturološke osobenosti, bez obzira iz kog kraja sveta smo, sviđa nam se isto. Većinu momaka motiviše da krenu u osvajanje kada ugledaju mladu i visoku devojku sa dugačkim rukama.

[box]Dopadljiva karakteristika je naravno i uzak struk. Odnos struka i kukova, kao i odnos visine i težine, takođe su bitni pri doživljaju privlačnosti.[/box]

Bez obzira na kulturu i okruženje, prema mišljnju većine, ženska lepota je univerzalna. Naravno, postoje i različita mišljenja i ukusi. Neko voli niske, neko buckaste, a neko ima interesovanje za posebne delove tela. Ipak, ovo testiranje će obradovati visoke devojke sa dugim rukama, jer postoje mnogi koji bi voleli da ih baš one grle.

 foto: Tijana Janković