Više od 4.000 obroka za napuštene kuce i mace 2

Više od 4.000 obroka za napuštene kuce i mace

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Hladna zima sa više snega nego inače posebno teško pada psima i mačkama sa ulice, kojima je period od decembra do marta najteži za preživljavanje. Hrane je manje nego obično, voda često zaleđena, prete im promrzline i brojne bolesti. U želji da pomogne  napuštenim životinjama i svima koji o njima brinu, kompanija Nestlé donirala je 4.000 obroka azilima i udruženjima  za zaštitu životinja.

Pakete brenda Purina namenjene kucama i macama dobila su udruženja Beta, Humano društvo Obrenovca, azil Riska i prihvatilište Draževac. Da bi što veći broj ovih životinja dobio šansu da preživi zimu, Nestlé poziva sve ljude dobre volje da obrate pažnju na krznene četvoronošce koji su se u ovim hladnim danima našli na ulici.

„Želja nam je da motivišemo naše sugrađane da pomognu napuštenim životinjama. Ako nisu u situaciji da ih udome, mogu da im iznesu ostatke obroka i činiju vode, ili im otvore vrata ulaza kada je napolju mnogo hladno. Pozivamo ih da svoje dobro delo podele na društvenim mrežama uz haštag #purinazaljubimce. Tako će inspirisati i druge da nešto slično urade, a mi ćemo za svaku takvu objavu donirati još jedan obrok azilima i udruženjima za zaštitu životinja“, rekla je Marija Protić, Junior brend menadžer iz kompanije Nestlé Purina.

foto: PROMO