Savetovaliste o oksidativnom stresu Usce 5

Uskoro prvi centar za procenu oksidativnog stresa kod nas

Po ugledu na najuspešnija iskustva američkih klinika Mejo i Klivlend (Mayo Clinic, Cleveland Clinic) u Srbiji će uskoro početi da radi prvi Centar za procenu oksidativnog stresa. Ovo je rezultat napora i inovativnog pristupa Opšte bolnice Medigroup da građanima kroz integrativnu medicinu pruži dostupan, siguran i efikasan način da se adekvatno bore protiv učestalih oboljenja savremenog doba.

O prevenciji, simtomima, pregledima, efikasnom lečenju i promeni načina života imali su priliku da se informišu posetioci tržnog centra Ušće. Na Savetovalištu o oksidativnom stresu  dr Danijela Drašković Radojković savetovala je posetioce koje su analize i pregledi neophodni za utvrđivanje nivoa oksidativnog stresa i šta moramo uvesti kao deo dnevne rutine da ga pobedimo.

Stres je statistički u velikom broju okidač za brojne bolesti imunološkog, neurološkog, kardiovasklularnog i koštanog sistema. Budući da smo mu izloženi svi, procena zdravstvenog stanja na osnovu stepena oksidativnog stresa izuzetno je važna za prevenciju bolesti, sprečavanje daljih komplikacija u slučaju hroničnih oboljenja, kao i za ukupno poboljšanje zdravlja.

MediGroup kao vodeći privatni zdravstveni sistem kod nas razvio je nov inovativni proizvod koji se zasniva na temeljnoj proceni nivoa stresa i adekvatnoj terapiji koja je kombinacija inovativnih medicinska dostignuća i tradicionalne medicine (kvantna medicina, homeopatija, fitoterapija, aromaterapija i duhovno-energetske metode).