ID 100268981

Unapređenje na poslu donosi kilogram više

Svi pojedinci koji imaju izgleda da ovih nedelja ili meseci steknu unapređenje na poslu, dobiće i još jedan manje željan paket. Sticanjem autoriteta na poslu, veće su šanse da se dobiju kilogrami viška. Saznajte zašto.

Sticanje autoriteta na poslu vrlo često dovodi do toga da se steknu i neželjeni kilogrami. Oni pojedinci koji su morali da naprave mnogo važnih odluka u svojim poslovima, imaju tendenciju ka većem obimu struka, za razliku od onih sa manje odgovornosti.

Prema nedavnim istraživanjima koja su sprovedena na američkom univerzitetu, ustanovljeno je da osobe sa boljom pozicijom, dobijaju kilograme.

Istraživanje je obuhvatilo preko četiri stotine muškaraca i žena sa različitih poslovnim profilima.

Oni zaposleni koji su imali odrešene ruke u smislu donošenja i pronalaženja važnih rešenja, osećaju se u isto vreme i preplavljeni po broju važnih odluka koje se očekuju i zahtevaju od njih. Loše definisani izbori u poslovnom radu, donose i negativnije emocije a one dalje do povećanog stresa. Stres dalje vodi do povećane potrošnje hrane i promenu u načinu na koje telo prerađuje istu. Tako se dolazi do viška kilograma.

Psiholozi savetuju svim pojedincima, koji se susreće sa velikom odgovornošću na poslu, da povedu računa o ishrani i pronađu vreme za fizičku rekreaciju, kako bi telo bilo u skladu sa umom.

Bitno je da se pronađe ventil, preko kojeg će taj nagomilani stres da ode a nema bolje alternative od vežbanja.

foto: freedigitalphotos.net