ID 10086536

Šta možemo da kupimo za 1 evro u Srbiji i inostranstvu?

Većina nas ne veruje da danas, u svetu skupoće i ekonomske krize može bilo šta da se pazari za 1 evro. Verovali ili, za ovaj iznos može da se pazari čudesan niz različitih stvari kod nas a bogami i u svetu. Saznajte šta sve možete kupiti za tačno jedan evrić, a da nije glupost.

Srbija

Krenimo od nas, domaćina. Dakle, za jedan evro dobijamo oko 115 dindži. Sa ovim iznosom možemo da kupimo kiflu, paštetu i mali jogurt ili kilogram jabuka i smoki. Dakle, iole pristojan doručak. Ako, ipak, odlučite da pazarite nešto drugo, možete da kupite polovnu knjigu. Treća solucija, uvek možete da kupite autobusku kartu i novine i provozate se po gradu, ako baš imate vremena.

Italija

Italija je previše skupa. Međutim, za jedan evro, ako se zađe u unutrašnjost, može da se pazari flaša jeftinog vina ili jedan kilogram špageta ili šest flaša mineralne vode. Odluka je na vlasniku evrića.

Indonezija

Za jedan evro u Indoneziji možete da budete punog stomaka dobre klope. Za ovaj iznos, siti ćete se najesti pržene piletine, pirinča, povrća, mineralne vode i voća. Ko bi rekao?

Turska

Ako se kojim slučajem zateknete u Turskoj, za jedan evro možete da se odlučite za autobusku kartu, šolju čaja, kilogram pomorandži, dva hleba ili dve manje flaše vode.

Mađarska

Kod naših suseda svašta može da se pazari za jedan evro, samo ako se pametno bira. Za jedan evro može da se kupi pristojan sladoled ili četiri manje jabuke ili novine ili pola sata parkinga u starom gradu.

Austrija

Ništa? Ipak, može nešto i u Austriji da se nađe za jedan evro. Možete da birate između 750 grama paradajiza, 3 energetska pića, 2 Nestle jogurta od 120 grama, litar voćnog soka ili šampona za kosu. Zanimljiv izbor, priznaćete.

Kanada

U Kanadi se zaista teško nalaze stvari koje se mogu kupiti za 1 evro. Svaka namirnica ili predmet nosi određenu taksu. Međutim, ako se zaputite u prodavnicu poznatu kao “Dollarama”, to je već druga priča. Slično nešto kao kod nas “Sve za 100 dinara” i “Dollarama” nudi široku lepezu zanimljivih stvarčica. Počev od igračaka, preko pokućstva pa do kozmetike. Svašta interesantno može da se strpa u korpu za evrić.

foto: freedigitalphotos.net