choose the right direction 1536336 1280

Pravo vreme za prekretnicu u karijeri

 

foto:pixabay.com

Jedno od najvećih uzbuđenja u životu jeste momenat, kada pojedinac otkrije čime želi da se bavi u svom životu. Imate pristojan posao, fine kolege ali se osećate kao da ste zaglavljeni u oluku poput mačeta? Obožavate da usvajate nova znanja i da se usavršavate ali se osećate kao da ste glupi za mnoga pitanja? Možda je vreme da potražite drugi posao.

Krize na poslu se javljaju sa vremena na vreme, i to je normalna pojava, pogotovo ako ste dugo u poslu. Imajte na umu i da hladni dani veoma utiču na raspoloženje ljudi, pa nije slučajno što je većina ozbiljna i bez viška energije. U slučaju da ste primetili da ste već duže vreme nezadovoljni, letargični, svađalački raspoloženi a pritom se prepoznajete u sledećim primerima, razmislite o tome da potražite drugi posao.

Ne dajete sve od sebe

Ispunjavate sve zadatke koje imate u planu, a sa druge strane osećate da niste u datom poslu uneli celog sebe, zapitajte se zašto? Šta možete da promenite? Da li je u pitanju vaš stav ili karijera? Ako ne osećate motivaciju i nemate dovoljno snage da pokrenete motor i nastavite dalje, počnite da tražite drugi posao. Na trenutnom poslu ćete ostati nezadovoljni a vremenom ćete postati nesrećni, kolege će vam ići na živce, psovaćete šefa na svakom ćošku, verujte nam na reč. Za pravi posao se juri, ne gleda na sat i obavljate se u hodu!

Živite za slobodan dan

Mnogi današnji poslovi uključuju i radne vikende, pa otuda i nezadovoljnih radnika. Radna nedelja uglavnom obuhvata 40 radnih sati i pravi su srećkovići oni koji mogu sve da obave tokom radnih dana i uživaju u zasluženom vikendu. Ako ste uhvatili sebe da nekoliko puta na dan gledate u kalendar i odbrojavate tiho koliko vam je još ostalo ne do odmora, nego do slobodnog dana, onda nešto ozbiljno nije u redu. Da li je zaista dovoljan jedan dan kako biste se osetili živim a ovih drugih dana se i ne sećate kako su prošli na poslu? Ako je odgovor potvrdan, oglase u ruke! Nećete valjda živeti samo od godišnjeg odmora do odmora i od slobodnih dana? Živite svakog dana.

Možete bolje

Nekada je vrlo malo potrebno za sreću. Ali nije sreća imati posao, koji vas ne ispunjava i zbog kojeg ste besni kao ris na okolinu i sebe. Da li vam se nekada dogodilo da vas intuicija vuče za rukav i vrišti na vas, da se pokrenete sa mesta? Većini jeste. To je onaj mali glasić, koji vas podseća koliko vredite i da možete uvek bolje. Od goreg postoji gore ali i od boljeg postoji bolji, zar ne?