student 849822 1280
pixabay.com

Povratak na posao nakon praznovanja

Praznični filmovi, najukusnija klopa, razvlačenje u pidžami, zabavno društvo, spavanje čak do deset ujutru, mnogi pojedinci su imali sreće da uživaju baš u svemu tome proteklih dana. Nova godina je prošla, Badnje veče i Božić se proslavili i nema više. Kako da se na najbezbolniji način nakon praznovanja, vratimo na posao i radimo punom parom?
Povratak na posao ne znači kraj sveta, mada se mnogima u januaru nakon praznovanja tako čini. Navikli smo se na dembelisanje, a zatim nam sledi jedna prava zimska šamarčina, koja nas opominje da je došao kraj lenčarenju i uživanju. Da se radi – mora!

Dobra organizacija – pola posla

Odaberite odevnu kombinaciju za posao pre nego što krenete na počinak. Ujutru ćete biti zahvalni sami sebi što ne jurite u pet do dvanaest džemper koji ste dobili od drugarice, košulju, koju ste kupili na novogodišnjem sniženju. Sve neophodne sitnice poput rokovnika, maramica, olovki, šminke, novčanika, autobuske karte ili ključeve od kola, telefona skembajte u torbu, koju ćete nositi sutra. Tako da, kada se ujutru probudite, ostaje vam vremena da se tušnete, obučete i skuvate zeleni čaj.
Zeleni čaj budi naša čula

Započnite jutro sa zelenim čajem umesto kafe. Biće drugačije, čaj vas neće podsećati na užitke, koje ste proživljavali baš sa kafom. Osetite detoks udarac od ranog jutra. Čaj će da vas opusti ali ujedno i dati energiju da pregurate prve dane na poslu. Ako možete da pijete zeleni čaj bez šećera, pohvala za vas!
Okej je biti mrzovoljan

Počnite lagano sa poslom, bez žurbe i panike. Ono malo energije, koje vam je preostalo, kanališite na posao koji bi trebalo da završite u toku dana. Budite mrzovoljni ali nemojte da budete besni na okolinu i sebe. Setite se, svi se vraćaju na posao i prolaze kroz sličnu situaciju poput vaše a to je povratak u realnost. Samo polako i za koji dan, sve će se vratiti na staro.
Fokusirajte se na dane koji dolaze

Na posao kročite sa pozitivnim mislima, koliko-god vam se činilo teško da u datom momentu možete da budete optimista. Ne gunđajte o završetku praznika, nemojte da dozvolite da vas kolege uvuku u svoje priče novogodišnjeg ludila i zezancija, biće vam baš bezveze. Probajte da se fokusirate na tekuću godinu i na mogućnosti koje tek dolaze i sami sebe podsetite zašto volite svoj posao.