fbpx

P&G Fabric Care: Porast udela prerađene plastike u svojoj ambalaži

Potpredsednik P&G Fabric Care za Evropu Folker Kun najavio je na EuroPack Samitu 2019značajno povećanje udela plastike prerađene nakon upotrebe (ENG: post-consumer resin plastic – PCR)u ambalaži P&G proizvoda počev od 2020. godine.

 Kun je, između ostalog, izjavio da brend Ariel planira da poveća udeo PCR do 50% u svojim bocama za tečni deterdžent širom Evrope, koje će biti dostupne potrošačima od marta 2020. godine. Ovo je jedna od ključnih okosnica u dostizanju Ciljeva brenda do 2030. godineu pogledu kontinuniranog poboljšanja kvaliteta čišćenja, i uštede od 50% resursa i sirovina, dok Lenor namerava da svoje providne PET boce napravi sa do 100% udela PCR plastike, a biće dostupne početkom sledeće godine.

 Početkom ove godine, P&G se obavezao na značajno smanjenje korišćenja plastike u pakovanjima za sve svoje brendove za negu tkanina putem inovacija poput prelaska sa plastičnih posuda na kese, a sada se takođe obavezuje na korišćenje bolje plastike kada god je to moguće. Povećanjem udela PCR plastike u proizvodnji Ariela i Lenora, počev od 2020. godine, P&G će uštedeti količinu neprerađene plastike od koje bi se moglo proizvesti dovoljna boca za deterdžente da, poređane jedna do druge, obuhvate celu Zemaljsku kuglu.

 Kako je g. Kun rekao: „Ovo je najnovija u nizu obaveza koje je P&G Fabric Care za Evropu preuzeo u skladu sa sloganom „Manja i bolja plastika“. Uvereni smo da, preko inovacija, edukacije i saradnje, možemo istinski da postanemo deo globalnog pokreta reciklaže. Povećanjem količine PCR u ambalažama naših vodećih brendova Ariel i Lenor činimo još jedan značajan korak ka ponudi održivijih izbora za našu planetu“.

Na konferenciji Održivi brendovikoja je održana u Parizu aprila ove godine, najavljeno je da će Ariel, Lenor i drugi brendovi P&G Fabric Care širom Evrope nastojati da smanje korišćenje plastike u svojim ambalažama za 30% do 2025. godine. Osim toga, P&G Fabric Care ima za cilj da, do 2022. godine, proizvede ambalažu za sve svoje brendove koja će moći da se reciklira 100%.  

More Stories
Koliko često proveravate svoj mobilni telefon?