Screen Shot 2018 12 02 at 19.24.38

Održana prva konferencija “Blendiranje uspeha” u Srbiji

Trodnevna konferencija Success is a blendkojom je Chivas Regal okupio eksperte iz oblasti marketinga, biznisa i IT struke održana je prvi put u Srbiji.

Success is a blendje moćna univerzalna poruka koju Chivas prenosi širom planete. Chivas veruje da je blendirano bolje, kako u poslu tako i kada se radi o viskiju. Chivas veruje da je naš lični blend ono što naš čini jedinstvenim, i da samo kroz saradnju sa drugima i deljenje uspeha unutar tima, možemo da postignemo pravi uspeh.

Uokviru prve večeri, u društvu 50 odabranih predstavnika struke, Miša Lukić, jedan od najistaknutijih brend i biznis dizajnera u centralno – istočnoj Evropi održao predavanje na temu The blend of creativity and business.

Marketing kao takav je zapravo blend i mislim da ću u budućnosti termin marketing miks zameniti rečju blend. Posle 25 godina bavljenja marketingom, mogu da kažem da mi iz ove struke imamo najveći potencijal i prednost u odnosu na druge koji se bave inovacijama, budućnošću našeg biznisa, a kreativnost u biznisu je ono što pravi suštinsku razliku.– istakao je g-din Lukić, osnivač New Startegy, prve biznis dizajn kompanije u jugoistočnoj Evropi.

Druge večeri konferencije, predstavnicima biznis zajednice obratio se prof. dr Goran Pitić, profesor ekonomije i pridruženi MOC profesor na Institute for Strategy and Competitiveness, Harvard Business School SAD, kroz predavanje na temu Digitalna transformacija.

Živimo u svetu koji se na tehnološkoj osnovi razvija eksponencijalno, dok je ljudska adaptibilnost linearna i pitanje je koliko će čovek uspeti da isprati ono što se dešava u svetu tehnologija. Poenta je da razumemo da su tehnologije one koje mogu da omoguće da se procesi dešavaju, a da u centru zbivanja i dalje ostaje čovek. On mora da ima viziju i da zna da objasni zašto se stvari dešavaju, a tehnologije će objasniti kako.– izjavio je g-din Pitić.

Poslednje večeri, svoja iskustva iz danas najčešće pominjane IT struke, podelio je Ivan Gligorijević, CEO domaće startup kompanije mBrain Train koja je razvila mobilni uređaj za snimanje i analizu električne aktivnosti mozga. Svoju priču sa gostima je izblendirao kroz predavanje na temu Blend of technology and psychology in modern consumer research.

 Nakon predavanja, gostima se obratio legendarni Colin Scott, Custodian Master Blender Chivas Regal-akoji je kroz svoju radionicu naučio goste daprepoznaju pojedinačne note ovog neponovljivog viskija i naprave svoj savršeni blend.