ID 100233951

Ključne osobine uspešne žene

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Naporan rad, odricanja, posvećenost, samo su neke od osobina koje osoba „mora“ da poštuje kako bi postigla određen uspeh u životu. Balansiranje između privatnog i poslovnog života je veoma teško, posebno za nežniji pol, ali, ipak, to ih ne sprečava da budu odlične u svojoj uspešnosti. Otkrijte ključne osobine za uspeh.

Nedavno je obavljena studija, koja je imala za cilj da identifikuje izazove sa kojima se žene suočavaju na radnom mestu. Firma koja se bavi menadžmentom uspešnog upravljanja je anketirala preko osamdeset pripadnica nežnijeg pola o tome šta smatra da je presudno za uspešnog rukovodioca.

Osnovni cilj ovog istraživanja je bio da se ukaže na ključne osobine koje su potrebne ženi da prevaziđu postojeće prepreke i uspešno dosegnu do liderske pozicije.

Činjenica je da se nežniji pol suočava sa više prepreka u odnosu na jači pol.

Koje su to čarobne moći koje pripadnice lepšeg pola kriju kao zmija noge?

Rezultat je pokazao da su ključne osobine uspešnog lidera: upornost, empatija, tolerancija na stresne situacije, jak ego, doza agresivnosti i energija. Takva osoba bi morala da komunicia direktno, prevazilazi sve prepreke, završava projekte/rokove na vreme, pokazuje mnogo entuzijazma i ne predaje se letargiji.

Dolazimo do zaključka da navedene osobine pripadaju jakom lideru, bilo da je u pitanju jači pol ili nežniji.

Jedno je sigurno, do uspeha ne postoji prečica, potrebno je da se pređe dug, nepredvidiv, put pun prepreka.

foto:freedigitalphotos.net