Zensko preduzetnistvo

Kako se razvija žensko preduzetništvo?

Tekuća 2016. godina je proglašena godinom preduzetništva, tokom koje je država različitim programima podsticala preduzetničke snage. O tome kakvo je trenutno stanje po pitanju ženskog preduzetništva, kako ga jačati, koje je korake neophodno preduzeti i  koji su to uspešni primeri iz prakse, biće reči na panelu koji će biti održan u ponedeljak 28. novembra, sa početkom u 12 časova UŠĆE Shopping Center-u.

Na temu osnaživanja ženskog preduzetništva govoriće Tatjana Matić, državna sekretarka iz ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Maja Pejčić iz Razvojne agencije Srbije.

Kako napraviti prvi korak i samostalno se otisnuti u preduzetničke vode objasniće Sonja Dakić iz firme “Daj daj” koja se uspešno bavi proizvodnjom platnenih pelena od bambusovog vlakna i

Zoja Kukić iz STARTIT- a, organizacije koja pomaže razvoj IT zajednice u Srbiji.

Mladim ljudima je uglavnom teško da se izbore za svoje mesto  kada je poslovni svet i karijera u pitanju, a ženama je put do karijere koju žele možda teži nego mučkarcima, upravo je cilj ove debate da se motivišu žene, preduzetnice koje imaju priliku da ojačaju ovu granu.