ID 100223799

Kako preživeti grozan dan na poslu

Grozni dani vrebaju iza svakog ćoška i ma koliko bili pozitivni i držali se mišljenja da je život „cveće i drveće“, oni dolaze sa vremena na vreme. Kada nastupi dan, u kojem vam ništa ne ide od ruke, mislite da se ceo svet urotio protiv vas, pitate se samo, kako progurati do sutra. Evo kako.

Kada jutro krene na najgori mogući način, koji počinje od kašnjenja na posao, preko nezadovoljnih klijenata, još namrgođenijih kolega, brdo posla i sitnih malera, koji vas pogađaju usput, poželite da ste ribica u akvarijuma i ne radite baš, ništa! Ne dozvolite da se jedna loša sreda odrazi na celu nedelju.

Ne primajte sve k srcu

Bezveze dan na poslu može biti uzrokovan brojnim događajima. Nikada ne dozvolite da vam propadne dan zbog nečije tuđe negativnosti, bilo da je u pitanju prijatelj, kolega ili šef lično. Ako niste vi krivi, izbrojte do trideset, prošetajte do toaleta, pomislite na nešto što vas uvek čini srećnim i hrabro napred.

Otresite se lošeg dana, ne nosite ga kući

Nema ničeg goreg, kada se tuđa negativnost odrazi na vas, pa vi tu istu donesete istu svojoj kući. Svoje nezadovoljstvo prenosite na svoje ukućane poput virusa i tek tada nastaje pravi pakao. Naravno da ne želite da se to desi. Iskukajte dobrih desetak minuta i ogovarajte ako je potrebno i tačka. Tako se to radi, idemo dalje.

Radite nešto što vas čini srećnim

Većinu pojedinaca dobra kafa vrati iz mrtvih a loš dan za ovaj magičan napitak je mačiji kašalj. Dobar tuš, lagana šetnja u prirodu, vožnja biciklom, gledanje komedije, zajebancija sa ljubimcima, maratonski seks, sve su to aktivnosti koje su poželjne gotovo uvek!

Osamite se na pola sata

Ali mislimo bukvalno na pola sata. Ništa mobilni telefon, deca, partner, samo vi i tišina u susednoj sobi. Naučite da se isključite i odmorite glavu od svega. Pomislite na more, povetarac, pesak na koži, kamenčiće pod tabanima, miris voća i koktela, studentske dane, ludorije sa prijateljima…bolje?

foto: www.freedigitalphotos.net