Symantec Cloud

IT rešenje koje štiti mala i srednja preduzeća

Korporacija „Symantec“, globalni lider u domenu sajber bezbednosti, predstavila je Symantec Endpoint Protection Cloud, novo rešenje za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim ih štiti od ciljanih napada i ucenjivačkog softvera. Prema najnovijim istraživanjima objavljenim u izveštaju „Symantec Internet Security Threat Report“, čak 65 odsto svih ciljanih napada na MSP-ove u 2015. godini pokrenuto je da bi se ukrale vredne kompanijske informacije.

„Symantec Endpoint Protection Cloud“ obezbeđuje vlasnicima MSP-a zaštitu iz enterprajs klase u sklopu rešenja koje se može instalirati i podesiti za manje od pet minuta, a sa kojim mogu raditi zaposleni sa opštim IT znanjima.

Ovo rešenje je usmereno ka organizacijama sa manje od 1.000 zaposlenih koje traže efektivan način da zaštite kompanijske i lične uređaje povezane na korporativne mreže.

Gartner je ukazao na to da će do 2018. godine, čak 95 odsto globalnih kompanija imati efektvno istovremeno primenjene planove „Izaberite sami svoj uređaj“ (Choose Your Own Device, CYOD) i formalni „Donesite svoj uređaj“ (Bring Your Own Device, BYOD). To bi dovelo do velikog porasta novih uređaja i predstavljalo bi rastući pritisak na kompanije sa ograničenim IT resursima.

– Napadačima nisu meta samo kompanije sa liste „Fortune 500“. Vlasnici malih i srednjih preduzeća bi morali da usvoje iste mere opreza u vezi sa naprednim napadima i da instaliraju iste moderne odbrambene mogućnosti kao velike korporacije, npr. mašinsko učenje, ne bi li zaštitili svoje poslovanje – rekao je Džaved Hasan, potpredsednik inženjeringa u korporaciji „Symantec“.

– Sa „Symantec Endpoint Protection Cloud“ rešenjem, pružamo na tehnologiji oblaka zasnovano rešenje sa svim mogućnostima neophodnim da se zaštite informacije naših MSP klijenata, bez previsokog pritiska na ionako preopterećena IT odeljenja – dodao je Džaved Hasan.

 „Symantec Endpoint Protection Cloud“ ima mogućnost jedinstvene, na tehnologiji oblaka zasnovane konzole za zaštitu krajnjih tačaka mreže. Omogućava upravljanje, mobilnost i kriptozaštitu, donoseći korisnicima jedno rešenje koje pojednostavljuje upravljanje i redukuje ukupne operativne troškove, što je tipična bolna tačka za MSP.