BPF 2018 Photo Marko Djokovic 1

Balkans Property Forum 2019

Više od 150 stručnjaka iz industrije nekretnina okupiće se 3. decembra 2019, u hotelu Hilton Beograd, povodom Međunarodne konferencije o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope “Balkans Property Forum 2019” kako bi razgovarali o izazovima i trendovima koji utiču na budućnost industrije nekretnina.

Konferenciju već treći put u Beogradu organizuje Balkans Property Forum u bliskoj saradnji sa “Kraljevskim institutom ovlašćenih procenitelja” (RICS), a u fokusu ovogodišnje konferencije biće inovacije, jer nove tehnologije velikom brzinom menjaju pravila imovinskog poslovanja. Svi paneli odgovorit će na pitanja vezana za ulogu tehnologije u nekretninama, jer je misija Properti Foruma i RICS-a da pripremi profesionalce nekretnina za buduće promene koje utiču na profesiju.

Program konferencije će pružiti detaljan ekonomski pregled i trendove koji oblikuju tržište nekretnina Jugoistočne Evrope. Međunarodni investitori razmatraće mogućnosti ulaganja u tržišta Srbije, Bugarske, Hrvatske i Slovenije, a posebna pažnja biće posvećena promenama u Beogradu, razlozima sve veće potražnje, ali i izgradnje modernih kancelarija i maloprodajnih objekata. U drugom delu konferencije pojedinačni paneli će detaljno obrazložiti potrebu za atraktivnim radnim prostorom, ali i hotelima kao vrlo važnom klasom imovine za investitore. Posebna diskusija biće posvećena novonastalim tržištima u regionu i zašto treba rizikovati i investirati u tržišta Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Učesnici konferencije saznaće koliko je Srbija trenutno privlačna za strane investitore i koja će ulaganja biti najisplativija u narednom periodu. Zašto cene nekretnina u Beogradu stalno rastu? Kako će se Beograd razvijati u bliskoj budućnosti – da li je Beogradu potrebno više nekretnina: kancelarijskih zgrada, stambenih blokova ili tržnih centara? Kako nove tehnologije menjaju tržište nekretnina? Koju vrstu imovine banke žele da finansiraju u 2020. godini? Koliko je rizično Balkansko tržište nekretnina iz njihove perspektive? Ovo su samo neka od pitanja na koja će se odgovoriti na Balkan Property Forum u 2019.