odrzana izlozba mogu i ja
odrzana izlozba mogu i ja

Održana izložba “Mogu i ja”

Novogodišnja izložba ručnih radova

U aneksu Kule Nebojša održana je novogodišnja izložba ručnih radova korisnika dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju – Dnevni boravak Stari Grad, pod nazivom „Mogu i ja”. izložba je predstavljena danas, 21. decembra u 13h…

U okviru izložbe Mogu i ja, osim izlaganja ručnih radova, predstavljene su i aktivnosti dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju, realizovane protekle godine. Uručene su i zahvalnice svim subjektima koji su doprineli uspešnom radu ove institucije.

Dečji hor „Kolibri” i mađioničar Magi bili su zaduženi za veselu atmosferu u kojoj je proteklo obeležavanje uspešne godine. Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” podelilo je novogodišnje poklone deci – korisnicima dnevnog boravka – Stari grad i omogućilo im da uz stručnog vodiča obiđu Kulu Nebojša. Dr Miroslav Žunjić je ispred Kluba ljubitelja igračaka Beograd poklonio je DB-Stari grad police za igračke. – navodi se u saopštenju ,,JP „Beogradska tvrđava”.

,,JP „Beogradska tvrđava” tokom deset godina rada organizovalo je niz humanitarih akcija za decu i omladinu.
Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – Dnevni boravak Stari grad i JP „Beogradska tvrđava”, uz podršku grada Beograda i GO Stari grad, krajem septembra, pokrenuli su pokretnu izložbu ručnih radova na Kalemegdanu.
Tokom jesenjih dana korisnici su zajedno sa svojim mentorima izlagali i prodavali ručno izrađene predmete koji su deo radne terapije dnevnog boravka – Stari Grad. Ova akcija omogućila je da se po prvi put na Beogradskoj tvrđavi, pored suvenira grada Beograda, mogu naći i eksponati dece i omladine ometene u razvoju.
Izložbu radova, simbolično nazvanu „Mogu i ja” u proteklih par meseci, pored posetilaca Kalemegdana, videla su i deca iz vrtića i učenici osnovnih škola, i tom prilikom su se susrela i družila sa korisnicima Dnevnog boravka.
“Ovo je samo jedan od načina kako osobe sa smetnjama u razvoju mogu biti priznate kao ravnopravni članovi društva, jer se ovim putem razvija pozitivna slika o sebi, nezavinosti i socijalno prihvatljivi obrasci ponašanja, a sa druge strane se razvija svest gradjana i empatija za prava i potrebe osoba sa ometenošću”, izjavila je rukovodilac Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – Dnevni boravak Stari Grad Marina Vidojević.