Infografik

Tri miliona razloga za humanost

Humanost na delu pokazalo je svih 314 učesnika velike akcije kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, koja je pokrenuta prošle godine tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Neki od njih bili su na pragu milionskih dobitaka, neki su promašili samo po jednu utakmicu, a njih četrdeset petoro je bilo uspešno, pa je do sada osvojeno više od 3.000.000, koje je kompanija Mozzart donirala organizacijama i fondacijama po izboru poznatih. Jedno je sigurno, svi učesnici su tipovali sa istim ciljem – da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Učesnik koji je zaslužan za prelazak iznosa od tri miliona dinara je proslavljeni odbojkaš Aleksandar Atanasijević, koji je ostvario dobitak od 87.431,00 dinara i donirao ga Univerzitetskoj dečjoj klinica u Tiršovoj.

„Presrećan sam što sam, uz veliku pomoć drugova i malo sreće, uspeo da pogodim rezultate mečeva. Malo je humanitarnih akcija ovog tipa i upravo je to nešto što moramo svi zajedno da pomognemo, da se trudimo da ovakvih akcija bude što više, da budu što zastupljenije. Mislim da je naša budućnost upravo u deci koja dolaze i da pomoć treba da bude usmerena ka njima, jer sam imao priliku da vidim u kojim uslovima se radi sa decom i da, pored prevelike ljubavi doktora, zaslužuju i mnogo bolje uslove. Pozvao bih i svoje kolege iz svih sportova da se pridruže akciji „Humanitarni tiket u podne“ i da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, izjavio je Aleksandar Atanasijević

Najuspešniji učesnik do sada u ovoj akciji bio je poznati  novinar i pisac Vanja Bulić koji je uz pomoć svojih sinova sastavio dobitni tiket i osvojio 351.025 dinara. Vanja je odlučio da svoj dobitak donira Zavodu za vaspitavanje dece i omladine.

„Meni je ova akcija donela mnogo radosti zbog saznanja da mi je pružena mogućnost da i na ovaj način pomognem onima kojima je materijalna pomoć neophodna. Dovoljno je videti radost na licima zaposlenih i štićenika Zavoda, pa na trenutak biti srećan koliko i oni, jer su shvatili da dobijeni novac mogu da utroše na poboljšanje standarda u Zavodu. Jako je bitno da u akciji učestvuju poznate ličnosti, jer se na taj način populariše humanitarni rad, pa je mnogima od njih upravo Humanitarni tiket bio početak šireg angažovanja u ovoj oblasti“, izjavio je Vanja Bulić.

Kao na terenu, tako i u tipovanju zablistao je naš proslavljeni košarkaš Uroš Tripković koji je uspeo da osvoji dobitak od 170.067 dinara i postane naš najuspešniji učesnik u oktobru. Uroš je svoj dobitak  donirao SOS dečjem selu u Kraljevu.

„Podržavam svaki vid humanitarne pomoći koja ide na pravo mesto. Verujem da će svaka donacija kompanije Mozzart otići na pravu adresu i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Pozvao bih svakoga da učestvuje u ovoj akciji, jer naših pet minuta zaista nije mnogo, a može mnogo da pomogne“, izjavio je Uroš Tripković.

Zahvaljujući velikom odzivu poznatih ličnosti, kompanija Mozzart nastavlja sa akcijom ,,Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ u želji da pomogne još većem broju ustanova, organizacija i fondacija širom Srbije.