fbpx

Nova ljubav, dva prijatelja manje

Žrtvujemo prijateljstva zarad novog partnera

Kažu da za jednu vezu izgubimo dva prijatelja. Zvuči surovo, međutim, mnogi zaljubljeni za novonastalu situaciju nalaze razna opravdanja. Jedano od čuvenih izgovora je da vam viđanje sa partnerom ostavlja manje vremena za druženje sa starim drugarima. U tome ima istine, naravno, ali to nije razloga da potpuno zanemarite osobe koje su bile pored vas dok ste bili slobodni.

[box]Većina ljudi ima oko sebe pet prijatelja, što je, složićete se, velika sreća. Kada ostanete bez dva, to je veliki gubitak.[/box]

Imajte na umu da je neko vama poklanjao svoje vreme i pažnju, savetovao vas, brinuo se o vama i delio sreću i tugu dok ste bili bez partnera. Zato se potrudite i uložite energiju da i pored ljubavne veze, sačuvate stara prijateljstva. Odvojite uvek nešto slobodnog vremena za izlazak i trač partiju.

Bez obzira koliko ste zauzeti, u nekim situacijama je potrebno staviti porodicu i prijatelje na prvo mesto. Važno je da budete uz njih kada ste im najpotrebniji, pa čak i onda kada bi to značilo da ćete propustiti neki romantični trenutak sa voljenom osobom. Budite uvek tu za svoje drugare.

Nekada se dešava da nas prijatelji sami napuste, a da mi direktno nismo uticali na to, osim jednostavne činjenice da samo našli svoju ljubav. Neke osobe mogu da budu ljubomorne, pa da nas zbog naše sreće izbegavaju. Dešava se da se vašem drugaru ne dopada vaš partner, pa da zbog toga ne želi da bude sa vama u društvu.

Ako se vaš partner odlično slaže sa vašim drugarima, to znatno olakšava situaciju. Možete zajedno da izlazite i na taj način pomirite obe strane. Ipak, ponekad bi bilo dobro da se nađete „solo” sa prijateljima, jer postoje priče koje oni žele da podele samo sa vama. Vi možete osećati da je svejedno da li će to čuti i vaš partner, jer ste vi pred njim opušteni, ali to ne mora da važi i za vašeg drugara.

Bitno je da želite, a onda ćete i naći način da organizujete vreme tako da niko ne bude zapostavljen. Ukoliko vam obaveze ne dozvoljavaju, pošaljite e mail, poruku ili razgovarajte telefonom. Ne dozvolite da se udaljite. Napravite malu tradiciju u nečemu što ćete raditi sa drugarima. Gledajte utakmice zajedno, organizujete neku rekreaciju, ili odvojite jednostavno sat-dva za nedeljni „pregled događaja”. Drugarice uvek mogu zajedno da idu u šoping, ili da se takođe bave nekom zajedničkom rekreacijom, kao i da imaju dan za popodnevnu kaficu.

Čuvajte svoje prijatelje, jer što ste stariji, sve više ćete želeti da oko sebe imate ljude koje ste poznavali kad ste bili mladi.

More Stories
vest prijatelja
Vest od prijatelja!