ID 100124501

Dame su darežljivije

Još od malena se učimo lepom ponašanju i razgovaramo sa svojim roditeljima o značaju darežljivosti prema ljudima. Biće da su dame te koje su najviše usvajale pojam “darežljivosti” iz detinjstva, jer su upravo one široke ruke barem što se tiče novca, darivanje poklona ali i ostavljanja velikih napojnica.

Prema istraživanjima koja su sprovedena na Univerzitetu Indijana u Americi, upravo su dame te koje doniraju značajna sredstva u dobrotvorne svrhe i to čine češće od muškaraca. Dame koje nemaju brige i briljaju na finansijskom polju nisu škrtice, pokazuju istraživanja.

Međutim, i one žene koje ne mogu da se pohvale sa velikim primanjima su takođe darežljive ruke.  Bilo da je reč o darivanju poklona za najbliže ili ostavljanje napojnice u restoranu ili kod frizera, opet su dame u prednosti.

Ovo možda zvuči nelogično, posebno ako imamo u vidu da žene uopšteno zarađuju manje od muškaraca, provode manje vremena na poslu i imaju manje penzije u starosti.

Darežljivost žena se može objasniti činjenicom da su od malena socijalizovane da budu glave svojih porodica, pa otuda i spremnost da i u budućnosti brinu za svoje bližnje pa i okolinu.

foto: anankkml at FreeDigitalPhotos.net