zanimljive cinjenice o ljubakanju

Zanimljive činjenice o ljubakanju

Poljubi me nežno

Ne postoji osoba na svetu koja ne uživa u čarima i magiji poljupca sa svojom voljenom osobom. Za ljubakanje nije potreban neki poseban povod, potrebno je samo da nekog volite i da se prepustite cmakanju i ljubakanju. Ali, pazite, nije svejedno ko vas ljubi i koga vi ljubite. Evo nekih zanimljivih detalja u vezi sa poljupcima…

Kakav poljubac – takva uspešnost veze

Istraživanja koja su spovedena pokazuju da žene vole da ljubakaju muškarce koji u svojoj pljuvački sadrže protein koji se razlikuje od njenog sopstvenog. Naučnici veruju da prilikom ljubljenja, nežniji pol ima mogućnost da oseti ovaj protein koji ima veliku ulogu u odlučivanju da li će joj muškarac biti privlačan ili ne. Bez ljubljenja, ovo ne bismo znali.

Ukraden poljubac

U čemu je čar ukrasti poljubac devojci? To su verovatno najbolje znali Stari Rimljani, jer su oni upravo imali zakon koji se ticao ukradenih poljubaca. Kazna je zavisila od toga koliko su bile poročne namere počinioca ovog „zločina” i na kakvom je položaju bio okrivljeni.

Kalorije poljupca

Kako je lepo trošiti kalorije uživajuću u poljupcima, zar ne? Poljubac ovde, poljubac tamo i poljupci na sve strane. Energija koja se koristi prilikom ljubljena zavisi od pojedinca do pojedinca i od toga koliko je velika nečija strast. Neka opšta procena je da se prilikom ljubljena troši oko tri do šest kalorija u minuti.

Telegraf poljubac

Pre nego što je postojao sajber seks, veoma popularni su bili takozvani „telegraf poljupci”. Slanje poljubaca žicom je bila nova i često korišćenja upotreba prenosa ljubavisanja. Devojke bi stavile ruž na svoje usne i poljubile prazan telegram, koji se stavljao na predajnik koji je reprodukovao poljubac i dalje slao osobi u drugom gradu.

Ubistevni poljubac

Da poljubac može da ubije, uopšte nismo sumnjali. Naime, jedna Kineskinja je svojim poljupcem ubila svog ljubavnika zato što je sumnjala da joj je bio neveran. Poljubila ga je sa ružem na usnama koji je bio pomešan sa otrovom za pacove i tako osvetila za ljubavnikovo neverstvo.