foto: Tijana Janković
foto: Tijana Janković

Vreme žurki je vreme za flert

Pravi trenutak za nove ljubavi

Nema boljeg trenutka za flert i osvajanje od novogodišnjih žurki. Bilo da su kućne ili masovne, iskoristite praznične čarolije i od ponoći zakoračite u novu ljubavnu avanturu.

Nemoj te očekivati previše od te jedne večeri, već se opustite i budite otvoreni za nova poznanstva. Imajte na umu da će svi biti lepi i veseli i isto tako radoznali da nekog novog sretnu i upoznaju. Prepustite se i iskoristite čarobni trenutak koji donosi novogodišnje veselje.

Nema razloga da budete povučeni ili nesigurni. Uz dobru muziku i pozitivan stav, sve je lakše. Postoji toliko mnogo načina da nekom priđete, a da to bude simpatično i sa stilom. Priđite i recite nešto, pa makar to bila i replika iz filma – potrudite se da replika bude iz dobrog filma. Ako se desi da u prvom pokušaju baš i ne zablistate, ne obazirite se na to. Imajte na umu da ste tu da bi se dobro zabavili. Uvek ćete biti primećeni ako ste nasmejani i ako ostavljate utisak da se dobro provodite na žurci. Ljude privlači kada neko emituje pozitivni naboj. To će ih zagolicati da požele da vam se pridruže. Čak iako je žurka totalna propast, eto još jednog razloga da započnete razgovor. Zbližićete se i dok budete ogovarali organizatora. Možda vam se javi ideja da predložite neko drugo mesto, kao što je na primer vaša soba.

Muškarci koji vladaju podijumom za igru, na većim žurkama mogu lakše da se snađu. Retko koja devojka bi odbila poziv da vam se pridruži u plesu, a to otvara mnoge mogućnosti. Ujedno je i najlakši način da se premosti fizička distanca. Ostvarite kontakt, dodir i osetite miris.

Momci koji više vole razgovor i kojima je reč najveći adut, često nalaze glasnu muziku za otežavajuću okolnost. Međutim, ne mora da bude tako. Priđite devojci kod švedskog stola ili za šankom. Posavetujte je koje su rol viršle najsvežije ili joj pomozite oko pića i eto razloga da nastavite priču. Uvek možete i da sugerišete kako je zagušljivo i da joj predložite da izađete malo na vazduh. Za ovogodišnji doček najavljuju prijatniju temperaturu, pa će ovaj predlog biti i razuman i izvodljiv. Za vas su kućne žurke pravo mestu. Komunikativne i duhovite osobe i čine ovakvu zabavu da bude baš to, zabavna. Ako učinite da se ona nasmeje, učinićete i da joj se dopadnete.

[box]Devojkama je, kako momci to obično misle, lakše. Ipak nije tako. One takođe mogu biti u nezgodnoj poziciji, pogotovu kada su nesigurnije u sebe, a okolo je još puno devojaka – suparnica.[/box]

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Nekada se desi da i ne primete da se nekom dopadaju, čak iako je džentlmen malo napadniji. Ono što bi vi, devojke, mogle sa sobom da ponesete na ovu žurku, jeste najlepši osmeh i ideju kako da budete dostupnije. Izdvojte se malo od svoje grupe prijatelja. Muškarcu je nezgodno da vam se približi ako ste okružene drugarima. Nekada sami pogledi nisu dovoljni. Uputite i osmeh, namignite, pa čak i same priđite. Sve je dozvoljeno, jer ovo je najluđa noć.

Kad vam neko priđe, pružite toj hrabroj osobi šansu. Možda će vam se dopasti to šta ima da vam kaže. Ukoliko vam baš nikako ne odgovara, sa osmehom se zahvalite na komplimentu, jer nekome ste se dopali. Ne morate da prihvatite, ali je lepo da to cenite. Sigurno će u svakom slučaju da vam prija.

Ne zaboravimo da postoje i one osobe koje ne vole da produbljuju odnos sa nekim koga su tek srele, već više vole da upoznaju nekog sa preporukom. Iako mislite da ste upoznali već sve prijatelje vaših prijatelja, verujte vrlo često se pojavi i neko nov. Ove godine napravite presedan. Dopustite i nepoznatoj osobi da vam se približi, jer imaćete narednih 365 dana da se bolje upoznate.

Čak iako za celo veče niste skupili hrabrosti ili smislili neki dobar „start”, ne brinite tu je i rešenje u minut do dvanaest. Kada stigne ponoć, budite prvi koji će čestitati odabranoj osobi, jer postoji neka magija u novogodišnjem poljupcu. Takođe, obratite i vi pažnju ko će vama prvi da čestita, možda se i iznenadite.

Ne razmišljajte šta će biti sutra. Uživajte u flertu i novogodišnjoj avanturi. Nikad se ne zna šta donosi noć, a šta dan. Možda će to poznanstvo biti samo začin novogodišnjoj zakuski, ili to može značiti da ste našli nekog sa kim ćete slaviti još mnogo Novih godina.

foto: Tijana Janković