ID 100143596

Šta smo naučili o ljubavi?

Znali smo da ljubav može da bude slepa, divna, tužna, očaravajuća, prva, poslednja, zauvek. Međutim, ono što nikako da naučimo jeste da zna da bude neočekivana i ponekad neprežaljena. Šta je zajedničko svima nama i šta smo do sada stvarno naučili o ljubavi?

Prva ljubav se nikada ne zaboravlja

Da, to je živa istina. Gotovo 80 odsto ljudi širom sveta se seća svoje prve ljubavi. Nećemo se sećati svih detalja ali pamtićemo samo one bitne i nama drage. Iako su brojna lica protutnjila kroz naš život, polovinu ćemo gotovo zaboraviti u po stare dane ali prvu ljubav ne. I to je jednostavno tako.

Neprežaljene ljubavi su najveće

Moguće da ova tvrdnja i nema ama baš nikakvog smisla ali kada malo zastanete i razmislite, shvatićete poentu. Naime, skoro svaki pojedinac ima poneku nepreželjanu ljubav koje se seti sa vremena na vreme. To naravno ne znači da manje volite partnera sa kojim ste trenutno u vezi već samo blago čaprkate po prošlosti dok se prisećate neprežaljene ljubavi. Verovatno je u tome čar, da po neki put pomislite na dotičn(og)u i pitate se kako bi vam bilo da ste smuvali, živeli zajedno a onda pogledate svog partnera i shvatite koliko ste srećni što ste baš sa njim.

Svi imamo tajne

To su one misli i stvari zapravo koje, ma koliko god volimo i poštujemo svog partnera, nikada se ne bismo usudili da ih kažemo na glas. Možda ste ljubav života svom najboljem prijatelju a da to nikada nećete saznati, a možda se vaš partner ponekad viđa sa svojom bivšom devojkom na prijateljskoj kafi, za koju vam nikada ne govori. Kada je ljubav u pitanju, svi imamo tajne.

Najbolji je seks između dvoje koji se vole

Sumnjate? Valjda to znate. Kada se dvoje vole i kada su njihova tela i umovi usklađeni i upleteni poput špageta, to je najbolji seks na svetu. Verujete jedno drugome i ne stidite se da to pokažete uvek na različite i zanimljive načine, to je najbolji seks na svetu. Opušteni ste i znate šta najviše pali partnera, to je najbolji seks na svetu između dvoje koji se vole.

Od roditelja smo naučili bitne stvari o ljubavi

Kada ste mali i nemoćni, prva velika ljubav koju osećamo jeste ljubav prema majci a zatim i prema svom ocu. Za bebu, ovo dvoje predstavlja dve najbitnije osobe u životu. Od majke i oca učimo šta je nesebična i bezgranična ljubav. Ako smo te sreće, osetićemo šta znači biti voljeno biće i videti kako se mama i tata na divan način slažu i vole. Tako ćemo u budućnosti i mi poželeti da volimo jako i neverovatno i da na isti način budemo voljeni. Hvala svim mamama i tatama.

foto: freedigitalphotos.net