Mladići su osetljiviji u ljubavi

Mladi momci teže podnose ljubavne probleme

Devojka često pomisli kako je njenom dečku važnije društvo, fudbal, škola ili posao. Međutim, kako rezultati govore, takvo razmišljanje može biti pogrešno. Mladom muškarcu je veoma bitna stabilnost emotivne veze i to mnogo više nego mladoj dami.

Promene u vezi, dobre ili loše, utiču na raspoloženje i mentalno zdravlje jačeg pola i to znatno više nego što obično mislimo. Muškarci doživljavaju trzavice i neslaganja u komunikaciji sa svojim partnerkama kao veliki stres. Devojka ne primećuju koliko utiče na raspoloženje svog dragog, jer on pokazuje svoje emocije na malo drugačiji način. Muškarac često veoma vešto prikriva svoje osećanja, a ako ih razotrkiva, onda to čini veoma obazrivo. To je jedan od razloga zbog koga su momci osetljivi na promene u emotivnoj vezi, jer je ona najčešće njihov jedini izvor intimnosti.

Za razliku od njih, devojke uglavnom imaju puno prijateljica sa kojima su veoma bliske i sa kojima razmenjuju najintimnije priče. Na mlade dame najviše utiču promene koje se odnose na to da li su u vezi, ili su slobodne. Za razliku od statusa u kom se nalaze, zavisi i njihovo raspoloženje. One će se dobro osećati samim tim što imaju nekoga, a depresivne će biti ukoliko dođe do raskida. Mladim muškarcima je, pored statusa, izuzetno bitan i kvalitet veze. Harmoničan odnos će učiniti da se osećaju fenomenalno, dok će ih prilično pogoditi prepirke i problemi.

[box]Momcima je, nasuprot stereotipu, stabilan odnos sa partnerom veoma bitan kako bi i u ostalim oblastima imali dobre rezultate. Naučnici su do ovog zaključka došli tako što su proučavali ljubavne veze među mladim ljudima od 18 do 23 godine.[/box]

Mladići često ostavljaju utisak da im nije dovoljno stalo. Devojke stalno traže potvrde ljubavi koje su u skladu sa njihovim doživljajem i na način na koji bi one to izrazile. Ipak, trebalo bi da budu strpljivije i veštije u čitanju suptilnijih muških pokazatelja naklonosti.

Ako se posvađate, imajte na umu da će vaš dečko biti pod većim stresom i tužniji nego što vi to očekujete. Ako ga obradujete i priredite lep trenutak, on će biti pun zadovoljstva i biće još jači na drugim poljima u životu.

 foto: Tijana Janković