ljubav bez muke

Ljubav bez muke

Može i ovako!

“Hoću brak, decu. Nemam malo godina!” Ovakvo razmišljanje uglavnom muči žene, mada i muški pol ima svoje želje i očekivanja…”

Ljubav bi trebalo ”negde” da vas odvede.

U njoj napredujete, otkrivate nove delove vaše ličnosti. Taj napredak, pored toga što je emotivni, može da se ogleda u intelektualnom nepretku, stvaranju porodice, promeni boravišta, materijalnom poboljšanju…, ali i samospoznaji.

Mnogo je onih koji previše traže od partnera, očekuju, zapitkuju i žele da u svakom trenutku osete naklonost i iskrenu privrženost voljenog bića.

Međutim, kako je nemoguće da ljubav osećamo u svakoj sekundi, tako i nezadovoljsvto u odnosu raste. Do raskida dolazi i zbog nestrpljenja, izneverenih očekivanja (najčešće nezadovoljenog Ega), ali i nepromišljenosti. Činite veliku grešku ukoliko nađete osobu o kojoj ste oduvek maštali, koju ste možda dugo čekali, a onda počnete da je forsirate. Pogrešno postupamo iz straha da bi partner mogao da ode od nas. Ovaj strah neke navodi čak i na namerni gubitak, jer smo, zbog prevelike želje, na velikim mukama. Nažalost, mnogima je lakše da pate nego da se bore.

Voljenu osobu morate da oslobodite sebe.

Zahtevi i očekivanja i sve što bi moglo da optereti voljeno biće, sigurno upropaštavaju odnos. Ljubomora i strah, prouzrokovani mišljenjem da bi partner mogao da bude u paralelnoj vezi, su nepotrebna muka. Dokle god postoji komunikacija i jasni ljubavni rituali, sve je u najboljem redu.

Pritiscima nećete dobiti ni srce ni telo partnera.

Negovanje njegovih želja, podrška, rad na njegovim potencijalima je ono što je deo svakog iskrenog i snažnog odnosa. Zaboravite na korist, uslovljenu ljubav i volite slobodno. Shvatite da, iako ste u vezi, to ne znači da jedno bez drugog ne bi trebalo nigde da idete niti da odlučujete u svoje ime. Veza ne znači da smo ograničeni u životnim akcijama, već da smo spremni na velike korake, jer smo u punoj mentalnoj snazi.

U zreloj i pametnoj ljubavi sve je lakše.

Par zna šta radi, kako deluje i koje su granice tolerancije. Zna koje su partnerove želje i kuda veza treba da ide. Da ne bi dolazilo do velikih nesporazuma u odnosu, veoma je bitno da se obe strane oslobode Ega i posvete jedno drugom kao potpuno duhovno čistim bićima. Za skladan odnos potrebno je, pored velikog srca i bezuslovne ljubavi, dosta znanja i samoostvarenja. Uspešna veza može da se gradi baš ovako!

foto: Tijana Janković