ljubav

Kako da izgradimo dugu i srećnu vezu?

Da bismo ostali u vezi dugo i bili srećni, ne smemo da pravimo velike greške. Prevara, preljuba, laž, manipulacija, ljubomora nisu nam saveznici u ljubavi. Za pravi odnos, potrebno je lepo ponašanje i čist Um.

Ne istresajte svoje nezadovoljstvo na voljenu osobu. Možda će vas tolerisati neko vreme, ali će joj tako nešto vremenom dosaditi. U trenucima dok dramite, smanjujete kvalitet partnerovog dana, što nikako nije dokaz ljubavi.

Ne pravite buku ukoliko trenutno nije u mogućnosti da vam se posveti. Partneri imaju i odvojene akcije i probleme, zato voljenu osobu ne okrivljujte ako vam u tom momentu ne posvećuje pažnju. Histerija i hirovitost, može da o vama stvori sliku razmaženog deteta i velikog maniplatora.

Ne očekujte da vam partner reši probleme. U vezi se uvek oslanjamo jedno na drugo. Međutim, ne smemo da dozvolimo da svaki naš problem i akcija budu i partnerovi. U suprotnom ćemo izgledati nesposobno i nezrelo.

Takođe, ne smemo da pravimo problem tamo gde ga nema.

Ne kontrolišite ga. Ukoliko nemate poverenje u ljude, ne pokazujte to partneru. Dokle god mu verujete, neće vas izneveriti.

Ne veličajte druge muškarce i žene. Kako žele da su centar partnerovog sveta, žene se mršte kada slušaju o drugim damama. Svaka joj je potencijalni neprijatelj. Međutim, ako imate ženu sigurnu u sebe, neće vam biti mnogo zamereno.

Muškarci, takođe, ne vole da slušaju o drugim pripadnicima svog pola, ali to znaju vešto da prikriju.

Izbegavajte temu o bivšim ljubavima.

Prema partneru se ne ponašajte kao prema malom detetu. Kao odrasli ljudi, svako od nas zna kada je gladan i da li mu je hladno. Takva briga može da bude neprivlačna i da smanji seksualnost, zato je koristite baš kada situacija nameće takva pitanja.

Ne zapitkujte da li je između vas sve u redu svaki put kada komunikacija postane drugačija. Na primer, partner nije stavio poljubac na kraju poruke, zvučao je neraspoloženo, kasni… a to se do sad nije dešavalo. Vaše pitanje ne sme da bude usmereno na vezu, već na život voljene osobe kao inidvidue. Tako nećete izgledati nesigurno i pokazaćete da vam je stalo i do partnerove opšte sreće.

Govorite partneru da ga volite. Ljubav je puna nežnosti, lepih reči, uvažavanja, slušanja, razgovora, erotskih i seksualnih momenata i ne bi trebalo nikom da bude teško da o ljubavi govori. Kad god ste u prilici i osećate potrebu, recite “Volim te”. Sloboda u iskazivanju emocije, daće vam sposobnost da  prihvatate i moguće poraze.

Odnos dve osobe bi trebalo da povećava kvalitet života, donese radost, nove drage ljude i lični napredak na svim poljima. Oni koji još uvek nisu u vezi neka ne paniče, nego iskoriste svoje trenutno stanje da shvate šta je još potrebno za srećnu vezu. Svi oni koji imaju nekoga, neka se zapitaju kako se ponašaju prema voljenoj osobi.

Sreća u vezi mora biti obostrana!

foto:freedigitalphotos.net