ljubav 692

Kad To stvarno nije To

Nisi ti za mene, niti ja za tebe!

Pogrešni izbori su ono zbog čega umislimo da nemamo sreće u ljubavi. Ipak, stariji na to kažu ”Nije da nemaš sreće već pameti”. Svako od nas već na samom početku odnosa zna da li je aktuelna osoba dobar izbor. Dok još ne govori srce, možemo da čujemo svoju pamet, intuiciju koja je u ovom slučaju nepogrešiva.

Težina muško ženskog odnosa prikazana je još u davnim vremenima i to u polnom spajanju gde je muškarčev ulazak u ženu predstavljen kao kontakt sa dušama umrlih.

Polni organ jačeg pola predstavljen je kao đavo i kao kamen.

Ovakva verovanja ostavila su posledice i danas, pa se pri svakoj svađi spomene ženska naopaka ćud i partnerova prevrtljiva muškost. Ipak, ima nečega u svemu ovome.

Dešava se da žena zaplače posle seksualnog odnosa sa novim partnerom, a muškarac da se povuče u sebe. Da li je ovo znak da smo naišli na pogrešan izbor ili je u pitanju samo promena partnera koja, iako dobra, ume da zaboli?

Nekada se pogrešnim izborom smatrala žena koja u brak nije ušla nevina. Važno je bilo da su oboje iz ”dobre kuće”, da su zdravi i sposobni  za stvaranje potomstva. Danas, “pogrešan izbor” ne poštuje vezu, voljenu osobu, ne daje se u  ljubavnom odnosu. Iako su stvari očigledne i pogrešan izbor se lako prepoznaje, veliki broj ljudi ostaje u lošoj vezi. Razlog tome je strah od samoće, nezaposlenost -odnosno nedovoljno samoostvarenje.

Nekada su brak ugovarali roditelji mladenaca, a da se mladi čak nisu ni poznavali, pa je razumljivo zašto su odnosi bili nesrećni. Danas kada imamo slobodu da ”proverimo” da li smo jedno za drugo, dovoljno vremena da se dobro upoznamo, i dalje pravimo pogrešne izbore. Emancipacija žena i muškaraca dovela je do toga da se prepustimo emocijama, ali i da vežbamo samokontrolu. Stupanje u seksualni odnos bez emocija prisutno je kod oba pola, ali žene i dalje seks vide kao način da dođu do ljubavi, pa eto i velike patnje. Danas, kada sami tražimo partnere za ozbiljnu vezu trebalo  bi da biramo na osnovu duhovnog, mentalnog, fizičkog i emotivnog  poklapanja, ali zbog prebrzog načina života ne shvatamo šta je to što  zapravo želimo.

Seksualna sloboda dovela je i do toga da se teško odlučujemo na duži, iskreniji i dublji odnos. Emociju zanemarujemo, dok sujeta i ego vode glavnu reč! Dok jedni beže od odnosa, drugi se plaše samoće pa ulaze u vezu iako znaju da osoba nije baš najbolji izbor. Za sreću, i jedno i drugo je veoma loše i vodi nas daleko od mira i stabilnosti.

Svi znamo kada napravimo loš izbor. Ukoliko muškarac odmah posle odnosa ode da se istušira, stvar je jasna. Želi da skloni partnerku sa sebe. Ista je stvar i sa ženama, ali su one sklone i detaljnom čišćenju kuće kada isprate pogrešnog ljubavnika. Ukoliko ovako nešto osetite, nema potrebe da ponavljate viđanje i forsirate kontakt iz dosade ili samoće. Verujte onom osećaju na samom početku, jer tu je pravi odgovor!

Ukoliko želite nešto što nije za vas, usvojićete mišljenje da nemate sreće u ljubavi, a to će vam i postati stvarnost , jer sa takvim ubeđenjem pretvorićete se u tužnu  osobu. Ako održavate nešto što ne ide, samo zato jer se plašite samoće ili zadovoljavate sujetu i ego, živećete  u pravom  paklu.

Prestanite da budete tužni, uplašeni, jer  takvi ste neprivlačni! Sve to dovodi i do neuspeha na drugim životnim poljima, pa čak i do toga da vas prijatelji izbegavaju, a o novim ljubavima neće biti ni govora. Osvestite se, pratite svoja genijalna čula i živite svaki dan potpuno iz početka, bez osvrta na prošlost i zadržavanju nečega, čega nema.

Birajte prave osobe i živećete lepo, kvalitetno i srećno!

stockimages at FreeDigitalPhotos.net