Istina o neprežaljenoj ljubavi1

Čekate li na svoju ljubav?

Čitav život nešto čekamo. Da pođemo u školu, upišemo fakultet, nađemo posao, da se venčamo… Najteže nam pada dok čekamo da nam život donese našu drugu polovinu. Posle nekoliko godina traganja i čekanja, počinjemo da verujemo da se to nikada neće dogoditi. Tada nam padnu na pamet sve one neudate i oni neoženjeni iz našeg okruženja. Mislimo da i dalje čekaju i da strašno pate.

Međutim, nesreća i nezadovovoljstvo ne čine njihov život. One mogu da žive veoma kvalitetno, ispunjeno, jer su oslobođene očekivanja. Ma koliko da nemaju stalnog partnera, vole i raduju se životu, što kod mnogih parova nije slučaj. Da su samo čekale na voljenu osobu, ostale bi izgubljene i veoma nesrećne. Umesto toga, učile su kako da vole sebe i svet oko sebe. Kako mnoge od njih uspevaju da sačuvaju mladalački duh i vedrinu, često su baš ove osobe jedne od najveselijih u društvu, uvek spremne za akciju, ma u kojoj da su životnoj dobi.

Mnogi parovi teško rešavaju svoje probleme. Puste da se strast potpuno ugasi, da nežnost nestane. Dane oboje povišenim tonom i obavezama. Zato ne mislite da je ljubavna veza jedino što može da vam donese radost u život, jer je mnogo radosti u svemu što nas okružuje.

Ako još uvek niste u vezi, bar ne u onakvoj kakvu želite, radite na samoostvarenju i već sad razmišljajte o tome da je veoma važno da jednog dana u odnosu čuvate sebe (svoju ostvarenost).

Ono što zaboravljamo svi dok čekamo ljubav svog života, jeste da, kada prođemo kroz željena “vrata” i uđemo u odnos, počinje naša priča. A da bi ona bila lepa, a akteri srećni, potrebno je da oboje brinemo o sebi i pazimo onog drugog, sa puno energije, volje i znanja. Upravo je to ono čemu treba da težimo u periodu čekanja ( briga o sebi, duhovni, mentalni, emocionalni rast, povećanje životne energije, empatije, volje, znanja…).

Dok čekate da se zaljubite, život ne sme da bude prazan, manje vredan. Zabavljajte se, učite, uživajte…  Izlazite i sa onima sa kojima ne želite ozbiljnu vezu. Uzmite sve ono lepo što vam ta osoba u trenutku pruža. Ispunite svoje čekanje svetlim bojama, novim ljudima i iskustvima.

S pojavom osobe dobijate samo potencijal za ostvarivanje veze kakvu želite. Potpuno ostvarenje, zavisi od vaše snage i svesti da odreagujete, objasnite, prepoznate, pružite i nikada ne ostanete u odnosu u kojem vladaju negativna energija i stagniranje.

Rad na sebi je veoma važan, jer u suprotnom i pored velike ljubavi, nećemo se razumeti sa partnerom, niti ćemo prepoznati šta mu je bitno. Stavićemo zid bez volje da sa pažnjom i bez ega saslušamo jedno drugo. Tako ljubav brzo pređe u tugu i prazninu.

Neka vaše čekanje ne bude uzaludno, već ispunjeno radom na povećanju svesti i sposobnosti za duboku, lepu i mirnu ljubav.

foto:freedigitalphotos.net