Istina o neprežaljenoj ljubavi1

Čekate li na svoju ljubav?

Čitav život nešto čekamo. Da pođemo u školu, upišemo fakultet, nađemo posao, da se venčamo… Najteže nam pada dok čekamo da nam život donese našu drugu polovinu. Posle nekoliko godina traganja i čekanja, počinjemo da verujemo da se to nikada neće dogoditi. Tada nam padnu na pamet sve one neudate i oni neoženjeni iz našeg okruženja. Mislimo da i dalje čekaju i da strašno pate.

Međutim, nesreća i nezadovovoljstvo ne čine njihov život. One mogu da žive veoma kvalitetno, ispunjeno, jer su oslobođene očekivanja. Ma koliko da nemaju stalnog partnera, vole i raduju se životu, što kod mnogih parova nije slučaj. Da su samo čekale na voljenu osobu, ostale bi izgubljene i veoma nesrećne. Umesto toga, učile su kako da vole sebe i svet oko sebe. Kako mnoge od njih uspevaju da sačuvaju mladalački duh i vedrinu, često su baš ove osobe jedne od najveselijih u društvu, uvek spremne za akciju, ma u kojoj da su životnoj dobi.

Mnogi parovi teško rešavaju svoje probleme. Puste da se strast potpuno ugasi, da nežnost nestane. Dane oboje povišenim tonom i obavezama. Zato ne mislite da je ljubavna veza jedino što može da vam donese radost u život, jer je mnogo radosti u svemu što nas okružuje.

Ako još uvek niste u vezi, bar ne u onakvoj kakvu želite, radite na samoostvarenju i već sad razmišljajte o tome da je veoma važno da jednog dana u odnosu čuvate sebe (svoju ostvarenost).

Ono što zaboravljamo svi dok čekamo ljubav svog života, jeste da, kada prođemo kroz željena “vrata” i uđemo u odnos, počinje naša priča. A da bi ona bila lepa, a akteri srećni, potrebno je da oboje brinemo o sebi i pazimo onog drugog, sa puno energije, volje i znanja. Upravo je to ono čemu treba da težimo u periodu čekanja ( briga o sebi, duhovni, mentalni, emocionalni rast, povećanje životne energije, empatije, volje, znanja…).

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Dok čekate da se zaljubite, život ne sme da bude prazan, manje vredan. Zabavljajte se, učite, uživajte…  Izlazite i sa onima sa kojima ne želite ozbiljnu vezu. Uzmite sve ono lepo što vam ta osoba u trenutku pruža. Ispunite svoje čekanje svetlim bojama, novim ljudima i iskustvima.

S pojavom osobe dobijate samo potencijal za ostvarivanje veze kakvu želite. Potpuno ostvarenje, zavisi od vaše snage i svesti da odreagujete, objasnite, prepoznate, pružite i nikada ne ostanete u odnosu u kojem vladaju negativna energija i stagniranje.

Rad na sebi je veoma važan, jer u suprotnom i pored velike ljubavi, nećemo se razumeti sa partnerom, niti ćemo prepoznati šta mu je bitno. Stavićemo zid bez volje da sa pažnjom i bez ega saslušamo jedno drugo. Tako ljubav brzo pređe u tugu i prazninu.

Neka vaše čekanje ne bude uzaludno, već ispunjeno radom na povećanju svesti i sposobnosti za duboku, lepu i mirnu ljubav.

foto:freedigitalphotos.net