kad nagrnu problemi 622

Kad nagrnu problemi

Pad energije u jesenjim danima

Jesen nam, često, donosi loše raspoloženje. Javlja se umor, smanjena nam je životna energija, pa se i nedovoljno družimo. Šta je to što bi trebalo, u ovakvim danima da radimo, a šta nikako ne?

Loš period ostavlja trag na našim licima. Nema čoveka u okolini koji ne vidi da sa nama nešto nije u redu. Ipak, pored sve muke, nikako ne bismo smeli da se pravdamo, žalimo, baš svakom svakom koga sretnemo. Da bi nam bilo lakše i da bismo došli do konstruktivnog rešenja, kafa sa najboljim prijateljem je pravo rešenje. Do boljitka će doći ako više radimo stvari koje nam prijaju.

Ne bi trebalo previše da pričamo o lošim stvarima, jer kada izgovorimo problem, on postaje još veći i potpuno nam preoptereti um. Postoji toliko tema i mogućih saznanja koji nam mogu pomoći da se oraspoložimo i krenemo u otkrivanje novog sveta. Ako nas muči posao, najbolje bi bilo da porazgovaramo sa pretpostavljenim o svim nedoumicama, problemima i damo do znanja da se ne osećamo baš najbolje, ali da želimo da rešimo problem. Nikako ne smemo da se nerviramo unapred, već da se suočimo sa problemom kada do njega dođe. Pre svega, bilo bi dobro, da se konsultujemo sa svojim najbližima ili kolegom od poverenja.

Ako imamo problem u školi, na fakultetu, zbog nedostatka energije, dobro bi bilo da učenje prekinemo kvalitetnim druženjem, dobrom knjigom, filmom, muzikom. Posle svakog odmora i lepo provedenih trenutaka, rad nam je mnogo produktivniji. Bitno je samo da se dobro organizujemo i biće vremena, za rad, zabavu, ali i za odmor.

Često loše raspoloženje donosimo tamo gde ne bi trebalo. Dozvolimo da nas problemi toliko pritisnu da sve izgubi smisao i počnemo da na život gledamo crno. U tom periodu, ako smo već dopustili da nam dani budu tmurni, ne bi bilo loše da se pritajimo na neko vreme, i u miru složimo misli. Kad dođe vreme, ustaćemo jači nego ikad. Umor je ono što nam uvećava probleme, zato se trudite da se relaksirate, spavate i družite.

Uživajte u jesenjim bojama, jer imaju svoje čari kao i predivne mirise!

foto:  FreeDigitalPhotos.net